Drugi športi

Petkovšek drugi, Bertoncelj tretji

Zibo, 08. 04. 2012 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mitja Petkovšek je na svetovnem A pokalu v gimnastiki v kitajskem Zibu na bradlji tekmovanje končal na drugem mestu, Sašo Bertoncelj pa je na konju z ročaji osvojil 3. mesto.

Večkratni gimnastični olimpijski in svetovni prvaki Kitajci so ta konec tedna na domačem terenu v Zibu na vzhodu Kitajske gostili edino tekmo svetovnega pokala A v tej sezoni. Mitja Petkovšek je v današnjem finalu za prikazano na bradlji prejel 15,650 točke in osvojil drugo mesto, Sašo Bertoncelj pa je bil na konju z ročaji (14,950) tretji.

Mitja Petkovšek
Mitja Petkovšek FOTO: Aljoša Kravanja

"Sam sem šel na orodje zadnji v finalu, četrti, in četudi je Kitajec pred mano naredil veliko napako, sem se vseeno odločil, da nastopim s težjo. Ogreval sem namreč obe, tako lažjo z izhodiščem 16 točk kot težjo s pol točke višjo težavnostjo. Četudi sta se Berki in Smith izkazala, bi lahko tudi sam posegel v boj za zlato, a le, če bi vajo naredil 'tipi-topi'. A vaja ni bila popolna, daleč od tega," je iz Ziba sporočil Bertoncelj.

"Res ni bila dobra vaja, saj sem iz boja za zmago izpadel že, ko sem pri rusu dal noge narazen. Ker sem vedel, da prvi več ne morem biti, drugi tudi ne, sem si samo želel mirno vajo pripeljati do konca in privlekel sem se do konca. Priznam, da mi je nekoliko padla koncentracija po tisti manjši napaki," je še ddodal Škofjeločan, ki je po zmagi na svetovnem pokalu v Dohi zdaj v Zibu iztržil še tretje mesto. Zmagal je Berki (15,725) pred Smithom (15,600), ki pa je izvajal izjemno težko vajo z izhodiščem 17 točk.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Chaparral M
08. 04. 2012 20.57
Iskrene čestitke obema, "naša" TV Slovenija pa se ne more potruditi za posnetek s tega tekmovanja. Ni ji pa težko v nedogled kazati prvenstvo v tenisu in kolesarsko dirko. Kako bolano, da ne rečem kaj drugega ...
lyuto
08. 04. 2012 15.43
+2
Bravo obema, prava naslednika Štuklja in Cerarja... A Pegan pa ne tekmuje več?