Drugi športi

Petje na Tajskem pred preizkušnjo kariere

Bangkog, 09. 05. 2013 17.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Eden najbolj nadarjenih borcev pri nas Samo Petje bo v prihodnjih tednih nastopal v tajskem resničnostnem šovu Thai Fight Contender, v katerem bo nastopilo 16 mojstrov tajskega boksa v konkurenci do 70 kilogramov.

Samo Petje bo na Tajskem poskušal navdušiti predstavnike organizacije Thai Fight.
Samo Petje bo na Tajskem poskušal navdušiti predstavnike organizacije Thai Fight. FOTO: Aljoša Kravanja

Thai Fight velja za najboljšo organizacijo, kar zadeva borbe v tajskem boksu, ob tem pa za dodatno pestrost poskrbi tudi z resničnostnimi šovi. Najnovejši se bo začel odvijati prav v teh dneh, v njem pa bo nastopil tudi nadarjeni Slovenec Samo Petje, ki je že v Bangkoku. "Imel sem najboljše možne priprave. Treniral sem pod vodstvom trenerja Petra Pupovca v Red Devil Gymu v Ljubljani, kjer imam odlične pogoje za delo. Pred ponudbo sem treniral na 70 odstotkih, nato pa sem začel trenirati dvakrat na dan. Tako je pač v našem športu, zmeraj moraš biti pripravljen," je v uvodu za 24ur.com povedal Petje, ki se v konkurenci 16 borcev želi prebiti v veliki finale.

Tekmovalci bodo v resničnostnem šovu skupaj stanovali v hiši in bodo vseskozi pod nadzorom videokamer. Borce najprej čaka 10 dni treninga pod vodstvom izkušenih tajskih mojstrov, nato pa prva borba. Tisti, ki bodo prvi dvoboj izgubili, bodo morali zapustiti hišo. "Želim se prebiti čim dlje. Dobro sem pripravljen in verjamem, da temu primerno tudi uspeh ne bo izostal," je pričakovanja strnil 21-letni Belokranjec, ki se zaveda, kakšna priložnost je nastopanje v tem resničnostnem šovu. "To je zame priložnost kariere. Je prelomnica na moji športni poti. Če mi tukaj uspe nekaj velikega, se bom nehal boriti po pravilih K-1 in se bom posvetil zgolj tajskemu boksu. Če podpišem pogodbo z organizacijo Thai Fight, so borbe K-1 zame končane. Seveda pa bi si utegnil premisliti v primeru ponudbe s strani Gloryja ..."

V Zagrebu je nesrečno izgubil proti Čie Čuangu.
V Zagrebu je nesrečno izgubil proti Čie Čuangu. FOTO: Aljoša Kravanja

Petje je nastopil na finalu K-1 Grand Prixa v Zagrebu, a je nesrečno izgubil proti Kitajcu Čie Čuangu. Kljub začetnemu razočaranju ga poraz ni pretirano potrl, kar je dokazal na naslednji borbi, ko je v Novem mestu spektakularno nokavtiral Tajca Rungsiama. "Bil sem razočaran, a me to ni vrglo s tira, saj vem, da se v športu pogosto godi krivica. Sodila sta dva Japonca. Če bi to vedel prej, bi se morda borbe lotil drugače. Mislim, da sem pokazal vse, kar znam, in to je najpomembnejše," je še povedal Petje, ki mu kljub mladosti izkušenj ne manjka. "Izkušenj imam veliko. Star sem šele 21 let in mislim, da je še veliko prostora za napredek." Tudi če slučajno iz resničnostnega šova izpade prej, kot bi si sam želel, bi se borec iz Metlike utegnil še nekaj časa zadržati v Bangkoku. Dobil je vabilo, da se pridruži treningom v slovitem Sittsopenong Gymu. A to je zgolj načrt B, primaren cilj je nedvomno uspešno nastopanje v resničnostnem šovu, ki bi mu lahko prineslo prepoznavnost, kakršno si zasluži.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janez1980
10. 05. 2013 23.59
+0
cestitke Samo!!!!