Drugi športi

Petje na Japonskem pred izzivom kariere

Ljubljana, 08. 07. 2014 19.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski borec po pravilih K-1 Samo Petje bo na Japonskem nastopil na prestižnem borilnem dogodku R.I.S.E. 100. Njegov nasprotnik bo odlični domačin Hinata Watanabe, trenutno šesti borec svetovne lestvice organizacije Glory.

Samo Petje je na FFC 12 v prvi rundi nokavtiral Kevina Hesselinga.
Samo Petje je na FFC 12 v prvi rundi nokavtiral Kevina Hesselinga. FOTO: Ivana Kaurloto

Samo Petje nadaljuje vzpon proti svetovnemu vrhu. Talentirani Belokranjec je hitro pozabil poraz, ki mu ga je zadal Saro Presti ter tako prekinil njegov niz sedmih zaporednih zmag, in gleda proti novim izzivom. Ta konec tedna bo Petje, kot prvi slovenski kickbokser, nastopil na Japonskem. Na prireditvi R.I.S.E. 100 ga čaka izjemno težka naloga. V nasprotnem kotu bo namreč stal Hinata Watanabe. 27-letni borec je dobro uveljavljeno ime v svetu K-1, kar dokazuje tudi visoko šesto mesto na lestvici najboljše svetovne organizacije Glory.

Petje kljub izjemno uveljavljenemu tekmecu cilja na zmago. "Pričakujem zmago. Ko sem sprejel ta dvoboj, nisem veliko razmišljal. Vem, da je nasprotnik kakovosten, a zgolj s takšnimi borbami lahko naredim korak naprej. Verjamem, da ga bom premagal in s tem bi si lahko odprl vrata za preboj v svetovni vrh," je bil v pogovoru za 24ur.com samozavestni Petje, ki dodaja: "Treniral sem v Zagrebu, Opatiji in Trstu z bratoma Petrosyan. Pripravljen sem, tako kot je treba."

Samo Petje
Samo Petje FOTO: Damjan Žibert

22-letni Belokranjec ima kljub svoji mladosti za seboj že številne težke borbe, a dvoboj s Hinato bo njegov doslej nedvomno najtežji. Japonec se je namreč v svoji karieri že pomeril z borci, kot so Giorgio Petrosyan, Andy Ristie, Andy Souwer, Mike Zambidis, … "Spoštovanje bo prisotno, strahospoštovanje pa zagotovo ne. Zavedam se, da ima vsak borec svoje prednosti in slabosti. Oba bova želela izkoristiti svoje prednosti in izrabiti nasprotnikove slabosti," je zaključil Petje, ki ima veliko priložnost, da se izstreli med najboljše svetovne borce v svoji kategoriji. Ali mu bo to uspelo, bo znano v soboto popoldne po slovenskem času.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zasavka1
09. 07. 2014 09.32
+5
Srečno Samo na Japonskem