Drugi športi

Petičneži namesto k nam na Hrvaško?

Zagreb, 04. 12. 2008 17.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Hrvaška pripravlja nov zakon, ki bo bistveno olajšal gradnjo igrišč za golf. Bo južna soseda s tem prehitela Slovenijo na področju turizma in pridobila množico petičnih gostov?

Že nekaj let je v Sloveniji aktualno vprašanje izgradnje golf igrišča na obali. Kot kažejo izkušnje turističnih velesil, je to dandanes nuja turistične ponudbe. Ob prebiranju hrvaškega tiska pa postaja vedno bolj očitno, da se lahko zgodi, da bo južna soseda Sloveniji odvzela odlično priložnost za razvoj turizma.

Ali bo Hrvaška prehitela Slovenijo na področju turizma in z novim zakonom pridobila množico petičnih gostov?
Ali bo Hrvaška prehitela Slovenijo na področju turizma in z novim zakonom pridobila množico petičnih gostov? FOTO: Reuters

Po poročanju Jutarnjega lista je v hrvaškem saboru tik pred sprejetjem zakon, ki naj bi bistveno olajšal gradnjo igrišč za golf. Gre za prvi tako imenovani 'lex specialis' zakon, kar pomeni, da bodo njegove odredbe pomembnejše od matičnega zakona o gradbeništvu.

Kot je povedal hrvaški minister za turizem Damir Bajs, gre za izjemno pomembno odločitev. Predlagani zakon bo namreč izredno olajšal gradnjo igrišč. Največjo oviro predstavlja pridobivanje zemljišč, kar je tudi v Sloveniji zaradi visokega števila lastnikov velika težava.

Več si preberite na Golfportal.info.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sladoledcebula
04. 12. 2008 20.32
lol kakšni petičneži v sloveniji? gledce hrvaške pa zgleda da se bo salmonela širla sedaj še s travo!
carpe.diem@masicom.net
04. 12. 2008 19.52
Slovenija sama sebi pljuva v skledo že s tem, ko na veliko promovira tuje turistične destinacije. Le redko recimo pred začetkom poletne turistične sezone zasledim kakšno reklamo za slovenski turistični kraj, toplice, gore, pa naše prekrasne jame. Sprijaznimo se. Ne znamo tržiti naše turistične ponudbe. Raje reklamiramo tuje. Sami sebi jamo kopljemo. Sicer pa sem na Travel Tv že večkrat zasledil oddaje, posvečen hrvaškemu turizmu. Ja, če hočeš kaj dobiti oz. zaslužiti, moraš za to tudi nekaj narediti. O Sloveniji še nisem videl niti ene oddaje.
Tonček Balonček
04. 12. 2008 19.39
Imamo pa specialno ponudbo fekalno okužene vode, kar tudi ni od muh! To je gotovo tržna niša v turizmu!
BREZA13
04. 12. 2008 19.35
Sicer pa tudi Slovenci podpirate Hrvate, ko jih vabite v TVoddaje in se potem navdušujete nad njimi.Sicer pa tudi hodite k njim na dopust in se slinite s ,, čisto,, srbohrvaščino!!!
b77
04. 12. 2008 18.17
Nov slogan! Slovenija tranzitna dežela. Saj si drugega ne zaslužimo!
bysaRD
04. 12. 2008 18.06
\"Bo južna soseda s tem prehitela Slovenijo na področju turizma in pridobila množico petičnih gostov?\" LOL ... a smo bili po turizmu kdaj pred Hrvaško?
kritika@email.si
04. 12. 2008 18.01
Če že moramo, tekmujmo s sosedi na pozitiven način in NE kdo je lahko večji kreten pri uvajanju krivičnih vinjet!!! Tukaj se pokaže tista znana akcija-reakcija. Ne pričakujmo dobrih potez, če jih sami že v začetku ne dajemo.
fantodfare
04. 12. 2008 17.50
he,he, bla, bla, bla, he,he, podrimo vse iz Slovenije naredimo eno veliko GOLF IGRIŠČE z 10.000 luknjami, he,he-
pijanec22
04. 12. 2008 17.47
V Sloveniji je itak nacionalni šport preganjanje turistov iz naše države. Na ta račun pa se krepijo vsi okrog nas.