Drugi športi

Ostrelič: Takšni kot smo, gremo naprej

Velenje, 16. 11. 2011 10.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav je bil nekdanji slovenski rokometni selektor Matjaž Tominec z obema nogama že novi šef stroke velenjskega Gorenja, strokovnjaka iz Ajdovščine ne bo v Šaleško dolino. Še naprej bo klub vodil trenerski dvobojec Branko Tamše – Tomaž Juršič.

Vodstvo velenjskega rokometnega kluba je pred letom dni že videlo državni naslov in igranje med evropsko elito, a so po visoki točkovni prednosti igralci zapravili vse in še več in ostali brez tako želene lovorike. Tudi letos so bili tako rekoč korak oddaljeni od sklenitve dogovora s trenerjem Matjažem Tomincem, a strokovnjaka iz Ajdovščine v Šaleško dolino ne bo. Člansko moštvo bo tako tudi v prihodnje vodil dvojec Branko TamšeTomaž Juršič. Težave so v klubu privrele na dan po porazu v Škofji Loki, direktor Stane Ostrelič pa je bil takrat z nadrejenimi mnenja, da je treba še pravočasno ukrepati. Kljub vsemu je lepa zmaga, predvsem pa kakovostna predstava zdesetkane ekipe (manjkali so trije nosilci igre), jasno pokazala, da ekipa ne potrebuje novega trenerja.

Velenjčane bo tudi v prihodnje vodil Branko Tamše.
Velenjčane bo tudi v prihodnje vodil Branko Tamše. FOTO: Damjan Žibert

"Mi gremo naprej takšni, kot smo, z vsemi zmagami, porazi, težkimi situacijami. To je klub, živo bitje, danes je tako, jutri mora že drugače. V takšni sestavi gremo naprej,“ je za 24ur.com povedal direktor kluba Stane Ostrelič, ki je bil v kontaktu s Tomincem in tega ne zanika: "Bil je kontakt. Vsak direktor ima svoj način dela. Tudi jaz moram za svoja dejanja odgovarjati nadrejenim, zato se trudim, da bi po svojih najboljših močeh ekipi pomagal do tako želenega vrhunskega rezultata. Po tekmi v Škofji Loki je resnično prišlo do tega, da smo pomislili na menjavo trenerja.“ Klub od dvoboja v dvorani Poden ni doživelo posebnih sprememb, edina, ki se je zgodila, pa je, da se je osam pridružil slovenski reprezentant Matej Gaber.

Velenjčani utegnejo v nadaljevanju doživeti kakšno spremembo, a na mestu trenerja in pomočnika ne kaže nič na to. "Verjamem v mlad dvojec, nikoli nisem imel namena, da bi ju zamenjal, čeprav bi kdo po lanski sezoni razmišljal o tem. Veliko vprašanj sem si zastavil, vendar z vsesplošno podporo, brez treh pomembnih igralcev smo dokazali, da lahko. Če da vsak svoj delež, lahko dočakamo kakšen nov fantastičen rokometni večer,“ je še dodal Ostrelič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

DrHouse11
16. 11. 2011 13.08
Za menjavo ni nikoli bilo potrebe, kar so dokazali na zadnji tekmi. Vseeno je direktor Ostrelič potrdil prihod Tominca, tako da je bil več kot kontakt. Težko je namreč razumeti, da bi nekdo javno objavil novico na svoji spletni strani, da prihaja nov trener, potem pa potegneš besedo nazaj in rečeš, da je bil samo kontakt. Precej neresno deluje, sploh za vse navijače Gorenja. Verjetno pa to ni edini primer, ko je Ostrelič potegnil besedo nazaj.
big brother
16. 11. 2011 12.53
Sploh ko treba konkurenco tožarit inšpekciji! Tam si as, samo bumerang obstaja.