Drugi športi

Osmina finala LP: Zorman prihaja v Koper

Horsholm, 28. 02. 2012 11.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V danskem mestu Horsholm so predstavniki Evropske rokometne zveze (EHF) izžrebali pare osmine finala lige prvakov. Slovenski državni prvak Cimos Koper se bo udaril s poljskim podprvakom Kielcami, kjer si kruh služi Uroš Zorman.

Rokometaši koprskega Cimosa so si zagotovili drugo mesto v skupinskem delu Lige prvakov, zato so na žrebu v danskem Horsholmu čakali tekmeca iz tretjega bobna. Ples kroglic jim za razliko od žreba skupinskega dela tekmovanja ni bil naklonjen.

Koprčani se bodo v osmini finala tekmovanja udarili s poljskimi Kielcami.
Koprčani se bodo v osmini finala tekmovanja udarili s poljskimi Kielcami. FOTO: RK Cimos Koper

Markus Glaser, Tor Lian in Michael Wiederer so jim dodelili Kielce Uroša Zormana. "Lahko bi dobili tudi lažjega nasprotnika, ampak kar je je. Čakata nas dva tekmi in naredili bomo vse, da izločimo nasprotnika. Delo ne bo niti približno lahko, saj vemo, kakšno zasedbo so sestavili v letošnji sezoni," je za 24ur.com po žrebu povedal kapetan Primorcev Uroš Rapotec.

Bolj zadovoljni kot v taboru Cimosa pa so nedvomno pri poljskem podprvaku, kjer se počasi na igrišče vrača poškodovani kapetan slovenske izbrane vrste Zorman: "Lahko si zadovoljen, lahko nisi. Vsekakor smo se želeli izogniti Kobenhavnu in to nam je uspelo. Koper igra dobro v Ligi prvakov in na dveh tekmah moramo narediti vse, da jih izločimo." Koprčani bodo zaradi boljšega izkupička v skupinskem delu tekmovanja povratni dvoboj igrali na domačem terenu.

Koršič o Kielcah

"Dosegli smo naš glavni cilj v sezoni in osvojili drugo mesto v skupini. Žreb nam je namenil najtežjega možnega nasprotnika. Trudili se bomo biti zelo težak nasprotnik na obeh tekmah in verjamem, da bomo drago prodali svojo kožo. Vsekakor bo napredovala ekipa, ki nosi rumeno-modre barve," je po žrebu povedal direktor kluba Aleš Koršič.

Pari osmine finala:

Kielce - Cimos Koper
Füchse Berlin - HSV Hamburg
Montpellier - Barcelona
Wisla Plock - Kiel
Kadetten Schaffhausen - Atletico Madrid
Metalurg Skopje - Zagreb
Sävehof - Kobenhavn

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Flisar
28. 02. 2012 18.34
+2
Ciudad Real,se je preimonoval originalno v Atletico De Madrid,in so se iz Ciudada preselili v Madrid,in to zato,ker lastnik kluba je zadnja leta v klub večinoma vlagal svoj lasten denar,in lastnik se je odločil,da se bodo preselili in se preimenovali.
manblu45
28. 02. 2012 17.08
+8
Pa tukaj vidim, da komentirajo ljudje, ki o rokometu nevejo dobesedno nic. Kot 1. Kielce so DALEC najtezji nasprotnik v 3. bobnu in imajo izjemno ekipo, ki lahko premaga usakega. Da se jih zmagat vendar bi se mogel zgoditi cudez. In to da ni Ciudad reala je zato ker klub vec ne obstaja, preimenovali so se v Atletico madrid, tako da nepoznavalci rokometa se najprej pozanimajo. LP iz Kopra in upajmo na zmago :)
evgen672
29. 02. 2012 13.22
+1
ko boš rokomet treniral 8let mi pa povej!
chelsea_4ever
28. 02. 2012 15.50
-3
huhu letos pa kar nekaj presenečenj sicer ne spremljam tolko lp ampak prau presenečen sm da ni ciudad reala pa še koga :P drugače pa kielce se da premagat forzaaa koper :)
evgen672
29. 02. 2012 13.23
-1
evgen672
28. 02. 2012 14.59
-3
Meni se zdi žreb dokaj ugoden