Drugi športi

Oracle Racing Spithill zmagal v San Diegu, Žbogar osmi

San Diego, 20. 11. 2011 16.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška jadrnica Oracle Racing Spithill s krmarjem Jamesom Spithillom je zmagala na tretjem tekmovanju letošnje svetovne serije prestižnega jadralskega pokala Amerike v morju pred ameriškim San Diegom.

V finalu dvobojevanja je Oracle Racing Spithill premagal francoski Energy Team z 2:0. Spithill, ki je bil tudi krmar trimarana Oracle Racing, ko je ta v španski Valencii lani osvojil pokal Amerike, je prvi dvoboj dobil le z devetimi sekundami prednosti. V drugem pa je bil zelo prepričljiv in je zmagal z minuto in sedmimi sekundami naskoka.

Oracle Racing
Oracle Racing FOTO: Reuters

Novozelandska posadka Emirates Team je v dvoboju za tretje mesto premagala švedski Artemis Racing, francoski Aleph je bil v boju za peto mesto boljši od ameriškega Oracle Racinga, južnokorejski Team Korea pa je v boju za sedmo mesto ugnal Žbogarjev Green Comm Racing. Vasilij Žbogar je bil osmi tudi skupno. Dvobojevanje je dalo polovico izkupička točk za skupni seštevek, v katerem je zmagal Oracle Racing Spithill pred Energy Team in Emirates Team.

Team Korea je v dvoboju za sedmo mesto dobil kazen že v predstartnem manevriranju in Žbogar je na začetku povedel. Španska ekipa pa je na obratu šla na drugo stran regatnega polja, krmar južnokorejske posadke Chris Draper je izkoristil boljše vetrovne razmere na svoji strani in si do cilja prijadral majhno prednost.

končni vrstni red:

1. Oracle Racing Spithill (ZDA/James Spithill)
2. Energy Team (Fra/Yann Guichard)
3. Emirates Team New Zealand (NZl/Dean Barker)
4. Artemis Racing (Šve/Terry Hutchinson)
5. Aleph (Fra/Pierre Pennec)
6. Oracle Racing (ZDA/Darren Bundock)
7. Team Korea (JKo/Chris Draper)
8. Green Comm Racing (Špa/Vasilij Žbogar)
9. China Team (Kit/Charlie Ogletree)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.