Drugi športi

Oproščena: Noka in Schwenker nista podkupovala

Kiel, 30. 08. 2012 14.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Državno tožilstvo v Kielu je umaknilo del revizije postopka proti nekdanjima vodilnima članoma THW Kiela, ki sta bila osumljena podkupovanja sodnika v ligi prvakov leta 2007 na tekmi med Kielom in Flensburgom. Postopek sicer še ni povsem zaključen, a sta oba vpletena že oproščena podkupovanja.

"Državno tožilstvo se je tako odločilo po vnovičnem preverjanju možnosti, da z revizijo na sodišču sploh uspe," so zapisali na tožilstvu v Kielu. Bolj zadovoljen je bil Schwenkerjev odvetnik, Michael Gubitz, ki pravi, da je tožilstvo na ta način dokončno priznalo oprostilno sodbo. Edina odprta zadeva je posojilo, ki ga je Uwe Schwenker odobril Zvonimirju Serdarušiću, pri čemer je tožilstvo dolgo menilo, da je šlo za podkupnino. A tudi ta znesek je nekdanji trener Celja Pivovarne Laško in selektor slovenske izbrane vrste že davno vrnil. Sodišče je Schwenkerja in Serdarušića zaradi pomanjkanja dokazov sicer oprostilo že 5. januarja, a se je tožilstvo odločilo za revizijo.

Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić FOTO: Damjan Žibert

Državno tožilstvo jima je želelo dokazati, da sta podkupila sodnike pred povratno tekmo lige prvakov med Kielom in Flensburgom. Primer je bil tudi pravno zelo zanimiv, saj je tožilstvo prvič v zgodovini nemškega sodstva skušalo z uporabo gospodarskega prava dokazati športno prevaro. Številni sumi, govorice, laži, polresnice, osebna obtoževanja in gospodarski interesi pa v procesu niso potrdili neposredne vpletenosti obtoženih v očitano dejanje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.