Drugi športi

Operacija Rio: Vujovićevi izbranci v pripravah na OI trikrat pred domačimi gledalci

Ljubljana, 20. 06. 2016 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometna reprezentanca bo v pripravah na avgustovski olimpijski nastop v Riu de Janieru odigrala pet pripravljalnih tekem, tri pred domačimi gledalci. V Sloveniji se bo pomerila dvakrat s Tunizijo in enkrat s Hrvaško, v gosteh pa s Hrvaško ter Dansko, zadnja tekma bo že v Braziliji.

Slovenska reprezentanca se bo po aprilski uvrstitvi na olimpijske igre 2016 v Riu de Janeiru (7.-21. avgust 2016) ter junijski na svetovno prvenstvo 2017 v Franciji (11.-29. januar 2017) znova zbrala že 4. julija na Rogli, kjer bo začela priprave na najpomembnejše tekmovanje na svetu. Izbranci Veselina Vujovića, ki bo podroben načrt priprav in seznam vabljenih rokometašev razkril v prihodnjih dneh, bodo pred odhodom v Brazilijo odigrali štiri pripravljalne tekme, od tega tri na domačem terenu. Slovenska reprezentanca bo tako petič v zgodovini gostovala v Mariboru, kjer je nazadnje igrala junija 2014 proti Avstriji, tretjič v Trbovljah, v dvorani Polaj je nazadnje nastopila decembra 2013 proti Makedoniji, ter že petindvajsetič v Kopru.

Veselin Vujović in Darko Cingesar
Veselin Vujović in Darko Cingesar FOTO: Damjan Žibert

Slovenija se bo julija pomerila z dvema udeležencema olimpijskih iger - aktualno afriško podprvakinjo Tunizijo ter tretjeuvrščeno ekipo minulega evropskega prvenstva Hrvaško, avgusta, v Riu de Janeiru, pa še z dvakratno evropsko prvakinjo Dansko.

Pripravljalne tekme:
- sobota, 16. julija, ob 18. uri, Maribor (dvorana Tabor):
Slovenija - Tunizija
- nedelja, 17. julija, ob 18. uri, Trbovlje (dvorana Polaj):
Slovenija - Tunizija
- petek, 22. julija, ob 18. uri, Koper (dvorana Bonifika):
Slovenija - Hrvaška
- ponedeljek, 25. julija, Opatija:
Hrvaška -Slovenija

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.