Drugi športi

OP ZDA: Kerberjeva po poteh Grafove, 'prerinila' se je pred Sereno

New York, 11. 09. 2016 08.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Nemka Angelique Kerber je zmagovalka odprtega prvenstva ZDA v New Yorku, zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni. Druga nosilka je v velikem finalu premagala deseto nosilko Čehinjo Karolino Pliškovo z izidom 2:1 v nizih.

Nemka Angelique Kerber je osvojila pokal za OP ZDA in tudi prvo mesto na lestvici WTA.
Nemka Angelique Kerber je osvojila pokal za OP ZDA in tudi prvo mesto na lestvici WTA. FOTO: AP
Angelique Kerber bo na ponedeljkovi najnovejši svetovni jakostni lestvici WTA od Američanke Serene Williams prvič prevzela vodilno mesto v ženski teniški karavani. Osemindvajsetletna Nemka se je uvrstila v svoj tretji letošnji finale na turnirjih velike četverice. Pred tem je slavila na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu, nato pa izgubila epski finalni obračun proti Sereni Williams na sveti travi v Wimbledonu.

Kerberjeva je postala druga Nemka po sloviti Steffi Graf z osvojenima naslovoma zmagovalke na turnirjih za grand slam ter na prvem mestu svetovne ženske lestvice. Nemčija po natanko dvajsetih letih slavi novo zmagovalko OP ZDA. Grafova, ki je v svoji karieri osvojila 22. naslovov na turnirjih za grand slam, je bila tudi zadnja Nemka pred Kerberjevo z osvojenim naslovom na betonskih igriščih v Flushing Meadowsu leta 1996.

"Tega ne znam opisati z besedami, biti tukaj kot prvakinja, držati ta pokal, je nekaj res neverjetnega. Res čudovito. Osvojiti drugi grand slam turnir v tem letu. To je najboljše leto mojega življenja. Vse se je pravzaprav zame začelo pred petimi leti prav tukaj v New Yorku, ko sem se prebila v svoj prvi veliki polfinale in zdaj sem tukaj s tem pokalom. To je res neverjetno," je bila navdušena Kerberjeva.

Kerberjeva je v polfinalu v dveh nizih, s 6:4 in 6:3, izločila nekdanjo številko ena ženskega tenisa Danko Caroline Wozniacki, ki tako ostaja brez osvojenega turnirja za grand slam. Karolina Pliškova je v polfinalu izločila šestkratno zmagovalko OP ZDA, prvopostavljeno Williamsovo s 6:2 in 7:6 (5), ki je s tem zapravila priložnost, da osvoji zgodovinski 23. turnir za grand slam ter prehiti Grafovo, hkrati pa je po 187 tednih izgubila prvo mesto na lestvici WTA.

Kerberjeva je osvojila svoj drugi turnir za grand slam v sezoni.
Kerberjeva je osvojila svoj drugi turnir za grand slam v sezoni. FOTO: AP

Izid, finale, ženske:
Angelique Kerber (Nem/2) - Karolina Pliškova (Češ/10) 6:3, 4:6, 6:4.

Zadnjih 10 zmagovalk OP ZDA:
2007 Justine Henin
2008 Serena Williams
2009 Kim Clijsters
2010 Kim Clijsters
2011 Samantha Stosur
2012 Serena Williams
2013 Serena Williams
2014 Serena Williams
2015 Flavia Pennetta
2016 Angelique Kerber

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ddolores
11. 09. 2016 11.40
+1
Kerberjeva se je prerinila pred Sereno! Prerinila - a sta stali v vrsti in se je Angelique prerinila pred njo! Butast naslov, butasto vprašanje in butast odgovor! Sicer pa - bravo Angelique Kerber, navdušen sem nad njo!