Drugi športi

OP ZDA: V četrtfinalu kar dve slovenski igralki

New York, 07. 09. 2015 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenija bo imela v četrtfinalu zadnjega teniškega turnirja za grand slam v New Yorku kar dve predstavnici v konkurenci ženskih dvojic. Po Katarini Srebotnik se je med osem najboljših parov odprtega prvenstva ZDA prebila tudi Andreja Klepač.

Klepačeva je odlično partnerico našla v Španki Lari Arruabarrena, s katero sta 15. nosilki tega teniškega turnirja. V osmini finala je slovensko-španska kombinacija premagala tretji nosilki med ženskimi dvojicami madžarsko-francosko navezo Timea Babos in Kristina Mladenović. Klepačeva s špansko partnerko je slavila po dveh urah dvoboja z izidom 6:4, 4:6, 6:4. Za polfinalno vstopnico bosta Klepačeva in Arruabarrena teniška loparja prekrižala z Italijankama Saro Errani in Flavio Pennetta, 11. nosilkama turnirja ženskih dvojic.

Srebotnikova pa bo skupaj s Francozinjo Caroline Garcia v četrtfinalu igrala z nemško-ameriškim parom Anna-Lena Grönefeld in Coco Vandeweghe.

Andreja Klepač
Andreja Klepač FOTO: Reuters

Med osmerico najboljših v posamični konkurenci seje prebil tudi Stanislav Wawrinka. Peti nosilec odprtega prvenstva ZDA v New Yorku je v osmini finala v konkurenci posameznikov v štirih nizih s 6:4, 1:6, 6:3, 6:4 premagal nepostavljenega Američana Donalda Younga. Švicar se bo za polfinale udaril z boljšim iz dvoboja med tretjim nosilcem Škotom Andyjem Murrayjem in 15. nosilcem Južnoafričanom Kevinom Andersonom.

Med posameznicami se je kot peta po vrsti v četrtfinale prebila 20. nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka, ki je v osmini finala izločila Američanko Varvaro Lepchenko s 6:3, 6:4. Njena nasprotnica bo bo Romunka Simona Halep, ki se je prvič prebila v četrtfinale US Opna, potem ko je v osmini finala izločila 24. nosilko turnirja Nemko Sabine Lisicki. Halepova je slavila v treh nizih s 6:7 (6), 7:5, 6:2.

Izidi:
- moški, osmina finala:
Stan Wawrinka (Švi/5) - Donald Young (ZDA) 6:4, 1:6, 6:3, 6:4;

- ženske, osmina finala:
Viktorija Azarenka (Blr/20) - Varvara Lepchenko (ZDA) 6:3, 6:4;
Simona Halep (Rom/2) - Sabine Lisicki (Nem/24) 6:7 (6), 7:5, 6:2;

- ženske dvojice, osmina finala:
Lara Arruabarrena/Andreja Klepač (Špa/Slo/15) - Timea Babos/Kristina Mladenović (Mad/Fra/3) 6:4, 4:6, 6:4.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.