Drugi športi

OP Avstralije: Kavčič uspešen, Hercogova izpadla v prvem krogu

Melbourne, 16. 01. 2012 08.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Blaž Kavči je v prvem krogu odprtega prvenstva Avstralije premagal Britanca Jamesa Warda s 6:4, 6:3 in 6:4; v drugem krogu se bo pomeril z Argentincem Juanom Martinom Del Potrom, 11. nosilcem. Polona Hercog je izgubila v dvoboju z Nemko Julio Görges, 22. igralko, s 3:6 in 6:7.

Blaž Kavčič
Blaž Kavčič FOTO: Damjan Žibert
Blaž Kavčič, 104. igralec na lestvici ATP, je bil pred dvobojem v vlogi favorita, saj je na prvem turnirju za veliki slam v sezoni, v dvoboju dolgem dve uri in 17 minut igral z Jamesom Wadrom, ki je na 161. mestu svetovne lestvice ter si je nastop na glavnem turnirju priboril v kvalifikacijah. Kavčič je prvi niz dobil po 57 minutah. Dobil je pet točk več od tekmeca, odločale pa so malenkosti; slovenski predstavnik je dobil ta del igre predvsem zaradi boljšega izkoristka prvega servisa (75-odstotno, Ward 69-odstotno). V nadaljevanju je razlika med tekmecema narasla in Kavčič je dokaj gladko dobil uvodno partijo. V drugem nizu, ko je razlika med igralcema narasla na deset točk, je Kavčič dobil dvoboj po 41 minutah, tretjega pa po 39. Kavčič je skupaj osvojil 98 točk, tekmec pa 78. "Tekma je bila zaradi močnega vetra težka, a ostal sem miren in skoncentriran. Taktično sem danes igral odlično," je po tekmi povedal 24-letni slovenski igralec. Ljubljančana zdaj čaka 23-letni Argentinec Juan Martin Del Potro, 11. na svetovni lestvici. Slovenski igralec se je z Argentincem že pomeril, lani je na odprtem prvenstvu Francije v drugem krogu Roland Garrosa Del Potro zmagal s 6:3, 6:2 in 6:4. Južnoameriškega tenisača krasi močan začetni udarec, napadalna igra z osnovne črte in predvsem izjemno natančen "forehand".

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Polona Hercog, najboljša slovenska igralka in 36. s svetovne lestvice, je imela za nasprotnico 23. igralko sveta 23-letno Julijo Görges. Hercogova je prvi niz izgubila po skoraj pol ure igre, po 29 minutah, drugi pa je trajal 54 minut. Skupaj je osvojila 57 točk, 11 manj od Nemke. "Po ne ravno najboljšem začetku celotne avstralske turneje, imela sem veliko težav z zdravjem, sem se danes podala na igrišče z namenom, da odmislim vse težave, ki so me ali me še pestijo. Želela sem odigrati 120-odstotno. Na igrišču sem dala največ, kar sem lahko, zato je po porazu razočaranje vsekakor veliko. Preboj skozi prvi krog bi mi pomenil veliko in mi dal dodaten zagon za naslednje tekme. Ampak vseeno bo treba na vse skupaj pozabiti in se dobro pripraviti za ženske in mešane dvojice, v katerih bom tekmovala s Kitajko Jie Zheng in Kolumbijcem Juanom Sebastianom Cabalom," je po izpadu povedala Hercogova, ki bo v petek praznovala 21. rojstni dan.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Die einemaister
16. 01. 2012 08.53
+0
proti delpotru nima za burek