Drugi športi

OP Avstralije: Clijsters izločila prvo nosilko Wozniacki

Melbourne, 24. 01. 2012 08.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na odprtem prvenstvu Avstralije sta znani prvi polfinalistki. V četrtfinalu uvodnega turnirja za grand slam v sezoni sta bili uspešni branilka naslova Belgijka Kim Clijsters, ki je izločila prvo nosilko Danko Caroline Wozniacki, in tretja nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka.

Belgijka Kim Clijsters, sicer 11. nosilka, je Danko Caroline  Wozniacki, ki bo tako izgubila prvo mesto na lestvici WTA, premagala s 6:3 in 7:6 (4), Azarenka, ki lahko poleg Čehinje Petre Kvitove in Rusinje Marije Šarapove zamenja dansko igralko na vrhu svetovne lestvice, pa je bila s 6:7 (0), 6:0, 6:2 boljša od osmopostavljene Poljakinje Agnieszke Radwanske.
 

Drugi nosilec Nadal je v četrtfinalu premagal sedmopostavljenega Čeha Tomaša Berdycha s 6:7 (5), 7:6 (6), 6:4 in 6:3. "Zadovoljen sem s tem, da sem imel tudi ob koncu dvoboja dovolj moči in sem se lahko dobro gibal," je po zmagi povedal Nadal, ki je izgubil prvi niz, po štirih urah in 16 minutah pa se je veselil polfinala v areni Roda Laverja. "Trudil sem se igrati najbolje prav v vsakem trenutku dvoboja, saj je Tomaš igral ves čas zelo dobro," je še dodal Nadal, ki ga v polfinalu čaka Federer.

Ta s svojim četrtfinalnim tekmecem ni imel veliko dela. Tretji nosilec je Argentinca Juana Martina del Potra, 11. nosilca, ugnal s 6:4, 6:3 in 6:2. "Zelo sem vesel. Mislim, da je bil dvoboj izvrsten. Težko je bilo zaradi sonca in sence, ki se je prikradla na igrišče, toda premagal sem tudi to. Mislim, da sem igral res kakovosten tenis," je po svojem 1000. dvoboju na turnirjih ATP povedal Federer.

Kim Clijsters
Kim Clijsters FOTO: Reuters

V ženskem delu turnirja je za zgodbo dneva poskrbela 11. nosilka Clijstersova, ki je po uri in 45 minutah izločila prvopostavljeno Danko Caroline Wozniacki, ta bo tako izgubila prvo mesto na lestvici WTA, s 6:3 in 7:6 (4). Clijstersova kljub temu, da si je zvila gleženj v dvoboju četrtega kroga, ni želela v bolnišnico. Led je očitno zalegel. "V zadnjem obdobju sem več časa preživela po bolnišnicah kot kjerkoli drugje. Zato sem si rekla, da je dovolj zdravniških pregledov in da bom na igrišču pač dala od sebe toliko, kolikor sem sposobna. Resda sem se več posvečala temu, kako naj gleženj spravim v ustrezno stanje kot pa pripravi na dvoboj, toda izteklo se je dobro," je povedala Belgijka.

Kljub porazu je izjemno veliko pozornosti požela Wozniackijeva, ki ji mnogi očitajo, da ni dovolj kakovostna, da bi bila prva igralka sveta. Med drugim je tudi legendarna Martina Navratilova izjavila, da Danka "pač nikakor ni prava številka 1". A to Wozniackijeve ne vrže s tira. "Če sem iskrena, o tem prvem mestu ne razmišljam prav veliko. Na njem sem že dolgo časa, dvakrat zapored sem sezono končala na vrhu. Zdaj smo šele januarja. Konec leta pa se bo videlo, kdo je igral najbolje in najbolj konstantno skozi vso sezono. Enkrat se bom vrnila na vrh, tako da me to prav nič ne skrbi," o izgubi prvega mesta pravi Wozniackijeva.

Tretja nosilka Azarenka, ki lahko poleg Čehinje Petre Kvitove in Rusinje Marije Šarapove zamenja Wozniackijevo na vrhu svetovne lestvice, pa je bila s 6:7 (0), 6:0, 6:2 boljša od osmopostavljene Poljakinje Agnieszke Radwanske. V polfinalu jo čaka Clijstersova. "Obe sva pokazali dober tenis in se res borili. Vesela sem, da mi je uspelo biti močna do konca in dvoboj končati v svoj prid," je povedala Azarenka, ki je na lanskem turnirju izgubila v četrtem krogu. "Zdaj sem leto starejša in leto pametnejša. Igram korak za korakom, za vsako točko posebej se potrudim in dam vse od sebe. Če tako igraš, potem uspeh ne more izostati. Zadovoljna sem, da sem v polfinalu, kjer bom spet igrala na vso moč," je še povedala Belorusinja.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rogerfederer
25. 01. 2012 10.50
-1
zakaj nikjer ne piše kako je roger zmlel del potra??? važn da za srebotnikovo pišete k itak nobenga ne zanima..
El_Pistolero
24. 01. 2012 13.38
Mi lahko lepo prosim nekdo pove ob kateri uri bosta polfinala v moški konkurenci. Če kdo ima informacije ob kakšni uri bosta doigrana polfinala,bi lepo prosil naj mi pove
rogerfederer
25. 01. 2012 10.46
-1
AS12
24. 01. 2012 10.15
+2
Bravo Kim......................