Drugi športi

Ogier zopet najhitrejši v svoji dnevni sobi, konec za Turka in Meeka

Monte Carlo, 23. 01. 2016 18.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po končani tretji etapi relija Monte Carlo je v vodstvu svetovni prvak Francoz Sebastien Ogier. Dirkaču Volkswagna je delo olajšal doslej najbližji tekmec Britanec Kris Meeke (Citroen), ki je pred zadnjo hitrostno preizkušnjo odstopil. Slovenski dirkač Rok Turk je bil že na 37. mestu, a je prav na zadnji sobotni hitrostni preizkušnji odstopil.

Sebastien Ogier se na cestah v okolici Monte Carla počuti kot doma
Sebastien Ogier se na cestah v okolici Monte Carla počuti kot doma FOTO: Reuters
Kris Meeke je bil dva dni najresnejši tekmec trikratnega svetovnega prvaka, potem ko je celo dobil uvodni dan dirke z dvema nočnima hitrostnima preizkušnjama, se je po petkovih šestih 'brzincih' najbolj približal Francozu. Tudi danes mu je kazalo dobro, saj je imel Sebastien Ogier večji del dneva pred njim le pol minute naskoka. Toda na predzadnji preizkušnji dneva je imel prvi Citroenov dirkač smolo, saj je udarec kamna poškodoval podvozje njegovega avtomobila, pozneje pa mu je zaradi tega odpovedal menjalnik in Meeke je moral pred 13. HP odstopiti. Ogier je tako ostal brez dveh najresnejših tekmecev na Monteju, saj je že pred tem napako naredil tudi drugi Volkswagnov voznik Jari-Matti Latvala. Tretji v seštevku je v deseti hitrostni preizkušnji zdrsnil s ceste, ob udarcu pa je zlomil blažilnik na avtomobilu in moral prav tako predčasno končati etapo.

Skupno je zdaj za vodilnim Francozom precejšnja časovna luknja, saj je na drugo mesto skočil tretji Volkswagnov voznik Norvežan Anderas Mikkelsen, ki pa ima že skoraj dve minuti zaostanka. Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) pa na tretjem mestu zaostaja že več kot dve minuti. "Škoda za Krisa. Zaslužil bi si kaj več, imela sva zelo dobro bitko. Zdaj bo zame povsem drugače, moram pa seveda priti do cilja," je dejal vodilni po predzadnjem dnevu relija. Zelo dobro pa je šlo na prvem reliju na najvišji ravni slovenskemu dirkaču Roku Turku. Na ozkih, zavitih in poledenelih cestah v zaledju monaške kneževine, ki so zaščitni znak tega relija, se je s Peugeotom 208 R2 dobro znašel in vsak dan napredoval. Začel je s 53. mestom po prvih dveh nočnih preizkušnjah, v petek pridobil nekaj mest in bil že 49., danes pa se je, potem ko je bil enkrat v svojem razredu RC4 na eni od preizkušnje tudi že drugi, napredoval na 37. mesto. A te uvrstitve ni zadržal, saj je na zadnjem današnjem "brzincu", skupno pa 13., moral odstopiti zaradi tehničnih težav.
Do konca relija dirkače čakajo le še tri nedeljske hitrostne preizkušnje, prečkali pa bodo tudi sloviti prelaz Col de Turini.
Rok Turk in Enej Ložnar sta predčasno končala reli Monte Carlo.
Rok Turk in Enej Ložnar sta predčasno končala reli Monte Carlo. FOTO: Uroš Modlic
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nofear
24. 01. 2016 21.28
+1
Super zanimiv reli. Ogier spet na vrhu. Bojim se, da bo tudi to sezono prevladoval. Pa še pohvale Stropniku za reportaže v športu!