Odbojka

Slovenski odbojkarji so Italijanom vrnili za poraz na prvi tekmi

Trst, 09. 08. 2017 20.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca se je na drugi pripravljani tekmi proti Italiji tekmecem oddolžila za poraz na prvi prijateljski tekmi. Naši odbojkarji so bili v Cavaleseju boljši s 3:1, pred odhodom na evropsko prvenstvo se bo naša izbrana vrsta dvakrat pomerila še s Srbi.

Slovenski odbojkarji so v Italiji z domačo reprezentanco odigrali še drugo zaporedno tekmo v sklopu priprav na evropsko prvenstvo. Na prvi so slavili gostitelji, na drugi pa so se Slovenci izkazali in slavili s 3:1 v nizih. Z dobrimi začetnimi udarci so Italijanom že v prvem nizu povzročili kar nekaj težav pri organizaciji napadov, na drugi strani pa so dobro sprejemali in zaključevali napade ter si do drugega tehničnega odmora priigrali prednost s 16:12. Gostitelji so se jim v končnici sicer približali na 20:21, a so Slovenci povedli z 1:0.

Z dobro igro so nadaljevali tudi na začetku drugega niza, a so tokrat dobro servirali predvsem Italijani, ki so obenem z blokom zaustavili naše napadalce ter se po zaostanku s 6:8 prebili do vodstva s 16:14 in nato tudi z 21:18. Slovenci so Italijane ves čas lovili in se gostiteljem povsem približali, na 23:22 in 24:23, a so se zmage s 25:23 veselili tekmeci za izenačenje na 1:1.

V tretjem nizu so Slovenci vodili s 7:4 in po napadih in servisu Urnauta 10:6. Pajenk, Žiga Štern in Gasparini so z napadi in bloki poskrbeli, da se tekmeci niso približali (20:17). Niz so Slovenci dobili s 25:20.

Slobodan Kovač
Slobodan Kovač FOTO: Aljoša Kravanja

Kovač je tudi v četrtem nizu ponudil priložnost za igro Žigi Šternu, ki je že v tretjem setu zamenjal Alena Šketa, v igro pa je vrnil Gasparinija, ki ga je proti koncu prejšnjega niza zamenjal Tonček Štern. Selektor je namesto Kozamernika v igrišče poslal še Konciljo, Slovenci pa so kljub menjavam ohranili zagon ter povedli s 5:3. Spremljali smo izenačeno nadaljevanje, v katerem so bili z minimalno prednostjo ves čas v ospredju naši odbojkarji, nato pa je naša vrsta nekoliko slabše napadala ter vodstvo s 17:15 in 19:17 prepustila tekmecem. Po zaslugi Urnauta so se naši fantje spet prebili v ospredje in ohranili zbranost v končnici ter slavili s 25:22 za končnih 3:1.

Selektor Slovenije Slobodan Kovač je po tekmi dejal: "Blengini je sicer nekoliko spremenil postavitev in tudi več menjal kot včeraj. Tudi sam sem storil podobno, saj imamo za sabo že tri pripravljalne tekme s Poljsko, na katerih sem priložnost za igro ponudil vsem igralcem, tako kot tudi tukaj v Italiji. Če gledamo v celoti, naša igra še ni na najvišji ravni. Vinčiću se pozna, da je izpustil del priprav, čakam, da bo Gasparini še nekoliko dvignil nivo igre, pozna se nam tudi odsotnost Čebulja. Brez njega je naš način igre povsem drugačen. Do evropskega prvenstva je še nekaj časa in prepričan sem, da bomo na Poljskem v igri za visoka mesta."

Izid:
Slovenija - Italija 3:1 (22, -23, 20, 22)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.