Drugi športi

Odbojkarji le še ped oddaljeni od svetovne elite

Vroclav, 14. 08. 2015 13.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Finale evropske lige na Poljskem bo slovenska moška odbojkarska reprezentanca drevi odigrala proti Makedoniji. Le zmaga prinaša uvrstitev v svetovno ligo. Slovenci so tokrat v vlogi favoritov.

V slovenskem taboru ne skrivajo, da so na Poljsko prišli po zmago in se ne otepajo vloge favoritov, ki so jim jo pripisali odbojkarski poznavalci, a se hkrati zavedajo, da si zmage želijo tudi Makedonci. V medsebojnih obračunih med Slovenijo in Makedonijo imajo precej boljši izkupiček slovenski reprezentanti, ki so na devetih tekmah zmagali osemkrat. Štirikrat so bili boljši prav v lanski sezoni, ko so slavili na kvalifikacijah za svetovno in evropsko prvenstvo, eno zmago pa so dosegli v evropski ligi.

Slovenska odbojkarska reprezentanca
Slovenska odbojkarska reprezentanca FOTO:

''Makedonci so na zaključni turnir prišli z zadnjim vlakom. Za sabo so imeli težko pot, a so včeraj proti Estoniji vseeno prikazali lepo igro, delovali so kot ekipa in igrali s srcem, kar je na takih turnirjih še posebej pomembno. Danes bomo morali dobro servirati, da jih odmaknemo od mreže in zaustavimo oba njihova korektorja, Simovskega in Gjorgieva. Če nam bo to uspelo, bomo opravili že veliko dela, saj bomo lahko sestavili dober blok in jim precej otežili delo v napadu,'' je dejal sprejemalec reprezentance Jan Pokeršnik.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

macek_garfield
14. 08. 2015 16.11
+1
... upam, da si bodo tisti zdovcevi igralci ... ogledali prenos tekme ... da vidijo kako se pravi fantje borijo za barve domovine ...