Drugi športi

FOTO: Odbojkarji ACH Volleyja brez moči proti favoriziranim Poljakom

Ljubljana, 19. 11. 2014 21.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 2. kroga lige prvakov v dvorani Tivoli izgubili proti poljski ekipi Asseco Resovia Rzeszow z 0:3 (-19, -23, -19).

Če je kdo po odličnih nastopih ACH Volleyja v državnem prvenstvu in solidni predstavi na prvi tekmi lige prvakov v Berlinu pomislil, da bi lahko bili slovenski prvaki enakovreden tekmec najboljšim evropskim ekipam, je hitro dobil negativni odgovor. Poljski podprvaki, trenutno brez poraza vodilna ekipa poljskega prvenstva, so Ljubljančane postavili na realna tla, saj so bili boljši v vseh elementih odbojkarske igre. Varovancem Tomija Šmuca ni pomagal ne Tivoli ne 2300 gledalcev v njem in ne dejstvo, da Poljaki tekme najbrž niti niso odigrali v najboljši postavi. A njihova ekipa je dovolj močna, da si lahko privošči tudi, da ne igra z domnevno vsemi najboljšimi, saj so tudi na papirju rezervisti (kapetan ACH Volleyja Andrej Flajs je po tekmi poudaril, da so zaradi dejstva, da niso poznali njihove prve postave, imeli precej težav pri pripravi) enako močni kot njihova prva postava.

Tekma v Tivoliju je bolj ali manj tudi pokazala, da tujci v vrsti ljubljanske ekipe niso to, kar bi si mogoče po tekmah državnega prvenstva kdo mislil. Sam Delegombai in celotna blokerska vrsta še zdaleč ni bila videti kot na domačih tekmah, nič posebnega nista bila niti korektor Eric Mochalski, z 11 točkami sicer najučinkovitejši igralec svoje ekipe, niti sprejemalec Nathan Roberts. Očitno je imel Šmuc prav, ko je dejal, da tujci niso v ekipi, da bi delali razliko, ampak le, da dopolnijo mnoštvo.

ACH zaenkrat ni konkurenčen evropskemu vrhu.
ACH zaenkrat ni konkurenčen evropskemu vrhu. FOTO: Damjan Žibert

Poljaki so svojo kakovostno premoč pokazali že na začetku. Čeprav v igri niso blesteli in so tako kot tekmeci naredili veliko napak, pa težav, da so prišli do vodstva z 1:0, niso imeli. Za to sta zaslužna tako njihov napad, ki je povsem zasenčil ljubljanskega, kot obramba. Gosti so vodili od začetka do konca niza, razpoložen pa je bil predvsem njihov srbski sprejemalec Marko Ivović, ki ponavadi niti ne začenja tekem v prvi postavi.

V drugem nizu je bil odpor Ljubljančanov boljši. Popravili so se v napadu, sprejem je sicer bil nekoliko slabši kot v prvem nizu, a ne kritičen do take mere, da ne bi imeli možnosti. Tako so še vodili z 11:9, toda po servisih Ivovića in po nekaj blok točkah se je tehtnica začela nagibati na stran Poljakov. Ti so ob drugem tehničnem odmoru vodili s 16:13, takoj po njem prednost še povečali, v končnici pa si priigrali štiri zaključne žoge. A Danijel Pokeršnik, ki je v igro vstopil v zaključku drugega niza, je z dobrimi servisi poskrbel, da so tri ubranili, žal pa je nato napako na mreži storil Jan Kozamernik, tako da so gostje povedli z 2:0.

Ob prvem tehničnem odmoru tretjega niza so gostitelji po srečnem asu Flajsa vodili z 8:5, nato dosegli še dve točki, toda nato je reagirala poljska klop. Na mestu sprejemalca je Američana Paula Lotmana zamenjal poljski reprezentant Rafal Buszek, prav on je bil zaslužen, da so gosti hitro ujeli priključek oziroma celo prišli v vodstvo. Ob drugem tehničnem odmoru so vodili s 16:14, pri izidu 15:18 je Šmuc poskušal z odmorom, a tudi ta ni zaustavil poljskega naleta, saj so si gosti priigrali pet točk prednosti. Točka Kozamernika za 18:21 je še pomenila nekaj upanja, ki pa so ga tekmeci hitro razblinili.

Naslednjo tekmo v ligi prvakov bodo Ljubljančani odigrali 4. decembra, ko bodo gostovali v Budvi, kjer jim bo nasproti stala ekipa Budvanske Rivijere.

Izid:
ACH Volley - Asseco Resovia Rzeszow 0:3 (-19, -23, -19)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.