Drugi športi

Odbojkarji ACH Volleyja izgubili na gostovanju v Italiji

Macerata, 01. 11. 2012 19.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Odbojkarji ACH Volleyja ostajajo brez zmage v dosedanjem poteku lige prvakov. V 2. krogu so gostovali v Italiji pri favorizirani ekipi Macerate in zabeležili poraz s 3:0.

Varovanci Luke Slabeta so izgubili tudi drugo tekmo skupine D lige prvakov. Po domačem porazu proti Unterhachingu so bili neuspešni tudi v prvem dvoboju v gosteh, s 3:0 (24, 13, 15) so jih po pričakovanjih premagali italijanski prvaki, odbojkarji Lube Macerate. Najbolj izenačen je bil prvi niz, v nadaljevanju pa so gostitelji potrdili vlogo favorita in zanesljivo zmagali. Naslednjo tekmo bodo odbojkarji ACH Volleyja odigrali čez dva tedna. V Ljubljani se bodo pomerili z belgijskim Lennikom, ki je že v sredo prav tako zabeležil drugi poraz. V Münchnu ga je s 3:1 (-23, 23, 21, 19) ugnal Unterhaching.

Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili proti favorizirani Macerati.
Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili proti favorizirani Macerati. FOTO: Damjan Žibert

Domači trener, ki lahko praktično naredi dve vrhunski postavi, v igro niti ni poslal vseh najboljših, priložnost je tako dobil tudi slovenski bloker Alen Pajenk, igral je od začetka do konca tekme. A tudi brez najboljšega blokerja Marka Podraščanina, prvega podajalca Dragana Travice in tudi korektorja Saše Starovića, ki so na igrišče prišli le, da se ne bi preveč "zasedeli" na klopi (Podraščanin je igral v tretjem nizu, prva dva pa v končnici prvega), je bila italijanska ekipa premočna, Slovence je nadigrala v vseh glavnih elementih odbojkarske igre. "V prvem nizu smo imeli svoje priložnosti, mislim pa, da smo jih zapravili že na začetku z napakami v napadu. V drugem nizu je tekmec začel izvajati večji pritisk s servisom, protiorožja zanj nismo našli. Proti tako kakovostni ekipi, kot je Macerata, so težave z organizacijo napada razumljive," po tekmi razumljivo ni bil najboljše volje Slabe.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rambek
01. 11. 2012 20.35
+9
Škoda,čestitke za hrabrost kajti Machereta je ena izmed najbolših klubov .Pa tudi je tam veliko bivših igralcev ACH-ja.