Drugi športi

Odbojkarji ACH Volleyja praznih rok iz Gdanska

Gdansk, 17. 12. 2015 19.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v četrtem krogu skupine F lige prvakov v gosteh z 0:3 izgubili proti poljski ekipi Lotos Atom Gdansk in v letošnji sezoni ostajajo še brez zmage v tem elitnem tekmovanju.

Slovenski državni prvaki so v Gdansku izgubili še svojo četrto tekmo v letošnji ligi prvakov. V prvem nizu so korak s poljskimi odbojkarji držali do izida 11:11, s tremi zaporednimi točkami pa so jim domačini pobegnili na 14:11 ter svojo prednost do konca le še podvojili. Podobno je potekal drugi niz, v katerem so za Poljaki zaostajali za točko (12:13), v nadaljevanju pa so osvojili le še pet točk.

Ljubljanski odbojkarji so bili korak do zmage v tretjem nizu, saj so vodili že z 19:12. Vse je kazalo na njihov prvi osvojeni niz v letošnji ligi prvakov, toda varovanci Andree Anastasija so se po drugem polminutnem odmoru le zbrali, "pritisnili" s servisi, na 21. točki izid izenačili, nato pa izkoristili svojo drugo zaključno žogo za novo zmago v skupini F. V ljubljanski ekipi je bil z 11 točkami najbolj učinkovit Američan Eric Mochalski, kolikor jih je za Gdansk prispeval tudi njegov rojak Murphy Troy.

ACH Volley bo svojo naslednjo tekmo v ligi prvakov igral 21. januarja, ko bo v dvorani Stožice gostil Vojvodino, ki je v sredo na prvi tekmi četrtega kroga skupine F v gosteh izgubila z Modeno z 0:3 (-6, -14, -25).

Andrej Flajs
Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

Izid:
Lotos Atom Gdansk - ACH Volley 3:0 (19, 17, 23)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.