Drugi športi

Odbojkarje do EP loči le ena zmaga

Ljubljana, 07. 06. 2013 12.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenski odbojkarji so skupaj že več kot en mesec, v tem času so odigrali kar nekaj tekem, vse pomembne so dobili, v dvorani Stožice jih čaka najpomembnejša. V povratnem obračunu dodatnih kvalifikacij se bodo pomerili s Hrvaško, ki so jo v Dalmaciji premagali, tako da so v lepi prednosti.

Za uvrstitev na evropsko prvenstvo obračun lahko tudi izgubijo, a bi se v tem primeru morali reševati v zlatem nizu. "Povsem jasno je, da si zlatega niza ne želimo, da želimo zmagati tudi v Ljubljani. Prav tako pa je jasno, da ne bomo imeli lahkega dela. Pričakujem, da bodo Hrvati še bolj agresivni, kot so bili na prvi tekmi, saj enostavno tukaj nimajo česa izgubiti. Smo kakovostnejše moštvo, a to bomo morali na terenu tudi pokazati," razmišlja kapetan slovenske reprezentance Tine Urnaut. Že v Kaštel Šučurcu so iz hrvaškega tabora (Hrvati so v Sloveniji že od ponedeljka, za povratno tekmo so se pripravljali v Mariboru) napovedovali, da bodo na povratni tekmi močnejši, saj naj bi igrala tudi Šime Vulin in Toni Kovačević, ki ju na prvi tekmi ni bilo.

Slovence do EP loči le še zmaga proti Hrvaški.
Slovence do EP loči le še zmaga proti Hrvaški. FOTO: Damjan Žibert

A to Slovencev ne skrbi: "Tudi če bodo igrali z igralci, ki jih na prvi tekmi ni bilo, to ne bo dosti spremenilo njihovega načina igre. To pa ne pomeni, da ne bodo nevarni. Mi moramo biti še boljši kot v Kaštel Šučurcu, predvsem se moramo izogniti nihanjem," meni podajalec Gregor Ropret, ki na prvi tekmi zaradi poškodbe rame ni igral, najbrž ga ne bo niti v Ljubljani. Slovenci, ki so dobili šest od zadnjih sedmih medsebojnih tekem, se dobro zavedajo, da bo največ odvisno od njih samih. Pritisku pomembnosti tekme – neuvrstitev na evropsko prvenstvo (zmagovalec bo v danskem Herningu igral v skupini C skupaj s Srbijo, Nizozemsko in Finsko) bi za slovensko odbojko najbrž pomenila katastrofo – ne nameravajo podleči, pozivajo pa navijače, da jim pri tem pomagajo.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TilenRakovec
07. 06. 2013 16.03
+9
premagali smo takšno "športno" velesilo hahah pa dobro zmaga je zmaga :)
ANTIŽABAR89
07. 06. 2013 16.02
+7
hrčeki očitno vam odbojka ne leži.. raje se držite vaterpola pa to :D