Drugi športi

Odbojkarice za slovo presenetile reprezentanco Češke

Maribor, 25. 09. 2016 21.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca se je od kvalifikacij za evropsko prvenstvo poslovila s presenetljivo zmago. V zadnji tekmi skupine F v Mariboru je bila s 3:1 (24,-19, 20, 21) boljša od Češke, zmaga pa je bila Pirova, saj je že prej zapravila vse možnosti za drugo mesto in uvrstitev v dodatne kvalifikacije.

Sproščene varovanke selektorja Najdiča so slavile lepo zmago v Mariboru.
Sproščene varovanke selektorja Najdiča so slavile lepo zmago v Mariboru. FOTO: CEV

So pa sproščene Slovenke z njo zagrenile življenje tekmicam, ki so zaradi poraza osvojile drugo mesto, neposredno pa so se v Gruzijo ali Azerbajdžan uvrstile Belorusinje. Te so imele na koncu pet zmag, Čehinje štiri, Slovenke tri, Grkinje pa so ostale brez uspeha. Slovenke so tekmo začele odlično, v prvem nizu ves čas vodile, ob drugem tehničnem odmoru že s 16:11. A v končnici so jih Čehinje z odličnimi servisi ujele, tudi ubranile dve zaključni žogi, tretjo so izbranke Bruna Najdiča vendarle izkoristile. Tudi v drugem nizu so Slovenke nadaljevale z dobro igro, sprejem je deloval solidno, isto tako blok, Čehinje pa so kmalu zaostajale z 2:6. A premoč Slovenk ni trajala dolgo, Čehinje, ki so morale za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo zmagati, so jih po zaslugi servisov (v drugem nizu so dosegle kar šest asov) ujele, v končnici pa igrale zanesljivo, s tem pa prišle do izenačenja. Toda to gostiteljice ni zmedlo, tudi v tretjem nizu so hitro prevzele pobudo in jo držale do konca niza. Gostjam so se začele tresti roke, kar se je videlo predvsem v končnici četrtega niza, po izidu 17:17 so domačim dovolile pet zaporednih točk, s tem pa je bil zmagovalec praktično odločen.

Slovenske odbojkarice so tekmo začele odlično, v prvem nizu ves čas vodile, ob drugem tehničnem odmoru že s 16:11. A v končnici so jih Čehinje z odličnimi servisi ujele, tudi ubranile dve zaključni žogi, tretjo so izbranke selektorja Najdiča po zaslugi Sare Najdič vendarle izkoristile. Tudi v drugem nizu so Slovenke nadaljevale z dobro igro, sprejem je deloval solidno, prav tako blok, Čehinje pa so kmalu zaostajale z 2:6. A premoč Slovenk ni trajala dolgo, Čehinje, ki bi morale za neposredno uvrstitev na evropsko prvenstvo zmagati, so jih po zaslugi servisov (v drugem nizu so dosegle kar šest asov) ujele, v končnici pa igrale zanesljivo, s tem pa prišle do izenačenja. Toda to gostiteljic ni zmedlo, tudi v tretjem nizu so hitro prevzele pobudo in jo držale do konca niza. Gostjam so se začele tresti roke, kar se je videlo predvsem v končnici četrtega niza, po izidu 17:17 so domačim po servisih Najdičeve dovolile pet zaporednih točk, s tem pa je bil zmagovalec praktično odločen.

Najdičeve izbranke tokrat niso delale veliko napak, dobile so sicer deset asov, a vseeno dobro držale sprejem. Najdičeva in kapetanka Marina Cvetanović, ki je napovedala, da je bila to njena zadnja tekma v reprezentanci, sta odlično servirali, Saša Planinšec in še posebno Tina Grudina sta svoje dodali v bloku (skupno so Slovenke dosegle 11 blok točk, Čehinje le osem), v napadu pa je bila z 20 točkami najučinkovitejša Iza Mlakar.

Izid zadnje tekme kvalifikacijske skupine F:

Slovenija ‒ Češka 3:1 (24,-19, 20, 21)

Slovenija: Božič, Blagne, Medved, Igličar, Zdovc, Mlakar 20, Najdič 2, Ščuka, Cvetanović 12, Potokar 11, Planinšec 10, Založnik, Sobočan, Grudina 15.

Češka: Kossanyiova 1, Hodanova 12, Trnkova 5, Havlickova 16, Melicharkova, Smutna, Nachmilnerova 3, Purchartova 4, Kojdova, Dostalova, Mljenkova 17, Vincourova 4, Kojdova 4, Toufarova 1.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

den456
27. 09. 2016 19.57
Bruno Zgubić, čas je, da spola še iz reprezentance. Naveličani smo tvojih "uspehov".