Drugi športi

Blejci izgubili uvodno tekmo LP

Ljubljana, 02. 12. 2009 22.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
K.A / STA
Komentarji
0

Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili uvodno tekmo letošnje lige prvakov. V Rzeszowu so jih s 3:2 premagali poljski podprvaki, igralci Asseca Resovie.

Glenn Hoag
Glenn Hoag FOTO: Reuters

Odbojkarji ACH Volleyja so izgubili uvodno tekmo letošnje lige prvakov. V Rzeszowu so jih s 3:2 (21, -22, -26, 14, 14) premagali poljski podprvaki, igralci Asseca Resovie. V drugi tekmi skupine F je Sehir Belediyesi iz Carigrada s 3:0 (17, 19, 23) ugnal Paris Volley.

Odbojkarji Bleda so zamudili enkratno priložnost, da presenetijo poljske podprvake, ki veljajo za prvega favorita skupine. Varovanci Glenna Hoaga so bili prve tri nize boljši tekmeci, a žal dobili le dva, kar je bilo na koncu usodno. Vodstva z 2:1 namreč niso znali spremeniti v zmago, ki bi bila v osmem poskusu v ligi prvakov prva v gosteh, najbrž pa se bodo še dolgo časa tolkli po glavi, da niso izkoristili slabe forme Poljakov. Ti niso pokazali nič posebnega, poleg nekaj nezbranosti Blejcev, ki so jih izdali tudi živci, jih je v zaključku odločilnega niza reševala tudi sreča, saj sta dve žogi končali na črti, enkrat pa so sodniki piskali še "sumljiv" dotik žoge.

Začetek tekme je bil v znamenju napak pri servisih. Obe moštvi sta se zavedali, da bo začetni udarec tisti element, ki bo tehtnico nagnil na eno ali drugo stran, zato so se odločali za tvegane poskuse. Tako so bile napake razumljive, več pa so jih storili domači, ki so s tem pobudo prepustili Blejcem. Ti so tudi zaradi neprepričljivega sprejema domačih ob prvem tehničnem odmoru vodili z 8:5, ob drugem s 16:14, nato pa so se začele težave. Ramon Gato ni našel poti, da pošlje mimo bloka žogo v polje, tako da so Poljaki s tremi zaporednimi točkami prišli do izenačenja. Blejcem je še uspelo povesti z 20:18, potem pa so začeli nizati napake, do konca niza so osvojili vsega točko.

Po porazni končnici pa so se slovenski prvaki hitro zbrali. V drugem nizu so povedli s 4:0, 8:3 in 16:10. Toda po drugem tehničnem odmoru so jih domači spet začeli loviti. Prišli so do zaostanka dveh točk (19:21) in obetala se je dramatična končnica. Toda Blejci so spet ušli na 24:20, po dveh zaporednih zapravljenih zaključnih žogah pa so za izenačenje v nizih poskrbeli kar domači, ki so žogo po servisu poslali v avt.

Da sta moštvi izenačeni, je pokazalo tudi nadaljevanje. Gostje so sicer v tretjem nizu spet bili ves čas v prednosti, z 21:16 in 24:21, toda očitno niza niso znali mirno privesti h koncu. Kot da so hoteli jeziti tiste s slabimi živci. Iz rok so spustili visoko prednost, zapravili pet zaključnih žog, na srečo pa izkoristili šesto, ki jim je prinesla vodstvo z 2:1.

Toda kot da bi jih vodstvo uspavalo, so v nadaljevanju popustili, četrti niz je bil tako povsem v znamenju gostiteljev. Po visokem zaostanku (8:15) je gostujoči trener Glenn Hoag na klop potegnil nekatere nosilce in jih odpočil za "tie break". V njem so bili gosti spet pravi. Najboljši igralec tekme Estonec v blejskih vrstah Oliver Venno je še naprej blestel pri servisih in bil najbolj zaslužen za vodstvo z 9:6. A kaj, ko to ni zadostovalo. Ponovila se je zgodba, Slovenci so prednost zapravili, rešili sicer dve zaključni žogi, toda tretje z nekaj smole ne.



Izidi:

Asseco Resovia Rzeszow - ACH Volley 3:2 (21, -22, -26, 14, 14)

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.