Drugi športi

Od Turnškovega slovesa pivovarji brez predsednika, Perić novi kapetan

Celje, 05. 08. 2011 16.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so še naprej brez predsednika kluba, saj od slovesa Toneta Turnška klub nima prvega moža. Novi kapetan je postal Dejan Perić, na izredni skupščini konec meseca pa bo znano tudi ime novega predsednika.

Celjski rokometaši so že dodobra zakorakali v pripravljalno obdobje, prihodnji teden pa ekipo čakajo prvi pravi preizkusi moči. Na turnirju v Nemčiji bodo namreč varovanci Vladana Matića skušali unovčiti to, kar so zadnjih 14 dni delali na treningih. Kapetanski trak je po Petru Metličiću prevzel povratnik v Zlatorog Dejan Perić, vodstvo kluba pa bo moralo v naslednjih dneh urediti še nekaj podrobnosti. Ena je nedvomno imenovanje predsednika kluba, saj klub ni imel prvega moža vse od slovesa Toneta Turnška. "Mi smo pred 10 dnevi izdali vabilo za izredno skupščino, povod je izbira novega predsednika. Kot vsi vemo, je pred časom klub zapustil Tone Turnšek, tako da se pripravlja  skupščina in s strani kluba bo predlagan predsednik uprave našega največjega sponzorja," je za 24ur.com povedal direktor RK Celje Pivovarna Laško Roman Pungartnik in dejal, da bo izredna skupščina 30. avgusta.

Dejan Perić je novi kapetan celjskega rokometnega kluba.
Dejan Perić je novi kapetan celjskega rokometnega kluba. FOTO: Damjan Žibert

Sicer pa je celjska športna javnost v skrbeh tudi zaradi dejstva, da se zadnje tedne vse pogosteje govori o prevzemu Pivovarne Laško, kar bi lahko nenazadnje spremenilo tudi zagotovljen priliv, ki ga klubu namenja generalni pokrovitelj. "Mi smo veseli, da nam pivovarna že dolga leta stoji ob strani, po drugi strani pa se zavedamo, da ima tovarna določene probleme. Če smo mi tisti, ki bomo lahko pri tem kaj pomagali, bomo to z veseljem storili, če se pojavijo velike težave, si s to pogodbo kaj veliko ne moreš pomagati. Sodelujemo 22 sezon, imamo veljavno pogodbo, z enim očesom spremljamo, kaj se dogaja. Smo športniki in gledamo na šport. Mi se moramo ekonomsko obnašati, naredili pa bomo vse, da sponzorju pomagamo, tako kot je on nam 22 let," je še dodal Pungartnik.

Vodstvo kluba je po zagotovilih direktorja poravnalo večji del obveznosti, ki jih je klub imel do igralcev iz lanske sezone, sledi pa še del finančne sanacije in poplačevanje posameznih stvari iz preteklih sezon. Ob tem dodajmo, da v klubu o proračunu še ne govorijo, a naj bi bil ta primerljiv z evropskimi, po neuradnih podatkih pa naj bi znašal približno dva milijona evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fsad
05. 08. 2011 18.24
CELE CELE ŠAMPION! PERKE PRAVI KAPETAN!