Drugi športi

Ob bok Omeyerju in Robinu, a preskromen za Denića

Ljubljana, 28. 04. 2015 08.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denić je tudi za reprezentančni preizkušnji s Švedi 'pozabil' na vratarja Aljošo Rezarja, ki se je znašel med štirimi najboljšimi vratarji francoske lige. Postavili so ga ob bok Thierryju Omeyerju in Mickaëlu Robinu.

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denić je skupaj z izbranci in strokovnim vodstvom v jutranjih urah odpotoval na Švedsko, kjer bo osma reprezentanca na svetu igrala eno najpomembnejših tekem kvalifikacij za evropsko prvenstvo na Poljskem. "V naši ekipi ni nobenih kadrovskih sprememb, po mojem mnenju pa je to tudi največja moč slovenske reprezentance," je na novinarski konferenci med drugim povedal Ljubljančan, ki v primerjavi z zasedbo, ki je potovala v Katar ni naredil večjih sprememb.

Aljoša Rezar je največ rokometnega znanja črpal od Hermana Wirtha (levo).
Aljoša Rezar je največ rokometnega znanja črpal od Hermana Wirtha (levo). FOTO: Damjan Žibert

Prepričan je, da so fantje bolj zdravi, kot so bili pred in med svetovnim prvenstvom, da bodo zunanji igralci dali od sebe veliko več, kot v Dohi in potem bi bil cilj dosegljiv. Ta je tesno povezan z zmago v Celju in dostojnim odporom v Växjöju. A prav zanimivo je, da sprememb ni! Da se praktično svežih igralcev ne oprijema, čeprav ima za to kar nekaj razlogov.

Rezar v konkurenci za naj vratarja Francije
Denić že lep čas obljublja, da bo naredil spremembo tudi na položaju vratarja, v pogovorih za 24ur.com je nekajkrat poudaril, da bo poklical Aljošo Rezarja pa ga še ni, ker kakor ima vratarski dvojec. To, da je bil izbran za najkoristnejšega igralca francoske 2. lige, kot tujec vratarju v lovu na reprezentančni dres ni prav veliko pomagalo, a sedaj, ko je nekajkrat mesečno njegova obramba med naj 5 kroga med francosko elito, bi se lahko kaj spremenilo. In se ni! Sedaj ga je ugledni francoski rokometni portal uvrstil med štiri najboljše vratarje v LNH.

Thierry Omeyer
Thierry Omeyer FOTO: Reuters

Ob bok Omeyerju in Robinu!
Rezarja so uvrstili med štiri najboljše vratarje lige. V konkurenci so še legendarni Thierry Omeyer (Paris Saint Germain), Mickaël Robin (Cesson Rennes), ki je na uspešni športni poti igral tudi za francosko izbrano vrsto, Barcelono, Chambery in Montpellier ter Yann Genty (Chambery). Torej vratar je dokazal sebi in vsem okoli sebe, da zmore, selektorja pa še ni prepričal. Četudi je denimo naj 4 vratar in v konkurenci ni prvega reprezentančnega vratarja Gorazda Škofa. "Vesel sem, ko dobim potrditev, da sem naredil korak naprej na dosedanji športni poti. Za to so zaslužni tudi soigralci pri Tremblayju. Brez njih mi ne bi uspelo. Vem, da nisem dosegel še ničesar, da se moram še dokazovati, pokazati še več, ampak vsaka taka stvar je dodaten impulz," je za 24ur.com povedal Celjan, ki stvari povezanih z reprezentanco ne komentira in se je sprijaznil s tezo, da je kot Slovenec cenjen povsod drugje, samo doma ne. Z redkimi izjemami ...

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (14)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
28. 04. 2015 15.02
+3
škof je star in čas je da se ga zamenja ! čas je za spremembe naj ga že da stran in u konkurenco uključ tri mlajše vratarje (skok,prošt,rezar)
hoya
28. 04. 2015 10.59
+5
Kaj res ne more nekdo tega Denica ze odstranit?! Imamo vrhunske igralce,ki bi se morali boriti za medalje in nesposobno vodstvo.
Vajkim
28. 04. 2015 11.30
-2
V čem je Denič nesposoben , torej ti igralci niso vrhunski...kdo pa je sposoben?
Winsu2
29. 04. 2015 18.56
-1
Hachi
28. 04. 2015 10.16
+10
Reza namesto Skofa, definitivno.
veselinko123
28. 04. 2015 10.09
+1
Pa miklavcic(celje)opa pozabu
veselinko123
28. 04. 2015 10.08
+0
Kandidati za ekipo pomoje:leva krila:razgor s(meskhov).,zvizej l(rk celje).,medved(gorenje),kodrin t(rk celje).,levi zunanji:bilbija(minden),kozlina(metalurg),mackovsek(montpellier),špiler(meskhov),dujmovic(gorenje),cehte k.(aix),srednji zunanji:bezjak(magdeburg),zarabec(rk celje),zorman(kielce),skube st.(gorenje),skube se.(bjerringbro),bombač(szeged),dz:dolenec(montpelier),natek(magdeburg),mlakar(maribor),kavtičnik(montpelier),desno krilo:gajič(monpelier),marguč gas.(veszprem),brumen(vardar),sostaric (gorenje),janc(celje ),krozni napadalec:zvizej m.(toulouse),blagotinsek (celje),gaber(montpelier),bundalo(casson al neki taga nvm tocn),pucelj(bjerringbro),poteko(celje),vratarji:skof,(aix i guess),prost(goppingen),skok(celje),ferlin(gorenje),lesjak(celje),rezar(tremblay)......evo moja postava pol pa roterat 16 ful mamo se neizkoriscenih igralceu ko jih ta denic nece poklicat........po da pa lavticnika na klop pa na desno krilo names da bi dau prilko sostaricu ce ze ni marguca al pa brumnu.....leu kril tut spiler igra k j bl bek.....medvet je pa zli soliden lev kril pa dujmovic,skube,zarabec.....
KiNgKoNg
28. 04. 2015 13.58
+4
Vajkim
28. 04. 2015 10.00
+0
Kaj je narobe s Deničem in kdo je toliko bolši od njega? Pri izbiri igralcev bo vsak požel kritiko s te ali one strani
rambek
28. 04. 2015 09.50
+10
Stas,Bilbija,Brumen,Kozlina,Zarabac tudi Rezar bi morali biti zraven. Ekipa bi vsaj potem bila odtenek boljsa. Drugo leto bo se zanimivo ba ep
fghfhfhfhf
28. 04. 2015 09.37
+10
za selektorja branka tamšeta!!!!!!
bekson74
28. 04. 2015 09.13
+16
denić...faliran golman pa selektor...hahah zato pa je tako kot je....
Vajkim
28. 04. 2015 09.57
-1
Vzdevek neprimeren, kdo pa pri nas ni za tebe faliran, ali misliš ,da bi bil drug selektor boljši...ali poznaš dejanske razmere
rambek
28. 04. 2015 08.59
+10
Moral bi biti zraven.