Drugi športi

O odbojkarskem naslovu bo odločala peta tekma

Maribor, 25. 04. 2013 20.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./I.K.D./STA
Komentarji
1

Letošnje žensko odbojkarsko državno prvenstvo bo odločeno na peti tekmi. Na četrti so namreč razigrane odbojkarice Nove KBM Branika s 3:1 (21, -22, 6, 19) premagale razglašeni Calcit Volleyball in izenačile finalno serijo na 2:2.

O naslovu državnih prvakinj bo odločala peta tekma.
O naslovu državnih prvakinj bo odločala peta tekma. FOTO: Reuters

Četrta finalna tekma je imela svojo uverturo že takoj po tretji. Mariborski klub, nezadovoljen s sojenjem na tekmi v Kamniku, se je pritožil Odbojkarski zvezi Slovenije (OZS), zaradi domnevnih kršitev pravil je zahteval, da se tekma ponovi. Zaradi pritožbe bi se lahko finalna serija zavlekla, četrta tekma je bila nekaj časa celo pod vprašajem, a so se na srečo strasti umirile, tako da so lahko najboljše slovenske igralke spet pokazale, kaj znajo.

In v četrti tekmi so mnogo več znanja pokazale branilke naslova, igralke Nove KBM Branika, ki lovijo 12. naslov. Razglašene pokalne zmagovalke iz Kamnika, ki so se mučile s sprejemanjem odličnih začetnih udarcev tekmic, so nadigrale v vseh elementih, brez večjih težav prišle do druge zmage v seriji, ker imajo tudi Kamničanke dve, bo o prvakinjah odločala nedeljska peta tekma v Kamniku.

Mariborčanke, očitno zelo motivirane, so tekmo odlično začele. Po dveh zaporednih točkah Sare Hutinski so povedle s 5:2, po pol minute odmora pa so prednost povečale na štiri točke. A zaradi neprepričljivega sprejema domačih so gostje hitro vzpostavile ravnotežje in gledalci so v nadaljevanju niza gledali izenačen boj. Domače so bile ves čas v prednosti, a njihova prednost je bila minimalna, tako da je niz odločila šele končnica. Po izidu 21:21 je na servis prišla Elena Kučej, z dvema asoma in še dvema dobrima začetnima udarcema je svoji ekipi zagotovila štiri zaporedne točke ter vodstvo z 1:0.

Premoč gostiteljic se je nadaljevala tudi na začetku drugega niza. Kamničanke so imele še naprej težave s sprejemom, tako da so domače z deseto zaporedno točko na tekmi povedle s 6:0, a tako kot v prvem nizu je tudi tokrat njihova uvodna prednost hitro skopnela. Na osmi točki sta bili ekipi izenačeni, gostje so po točki Jelene Strel Kosmač povedle z 11:9 in pozneje tudi 13:10. Njihov nalet je s servisi zaustavila Kučejeva, ob drugem tehničnem odmoru v nizu je bila prednost spet na strani domačih. Te so še vodile z 21:19, a končnica je povsem pripadla Gorenjkam, ki so tako izid izenačile na 1:1.

Tudi tretji niz se je začel z visokim vodstvom Štajerk, ki so predvsem po zaslugi Urške Igličar vodile s 6:0 in po odličnih servisih Mlakarjeve tudi s 15:3. Čeprav se v odbojki stvari lahko hitro spremenijo, pa je bilo predvsem zaradi katastrofalne igre gostij že takrat jasno, da bodo Mariborčanke tiste, ki bodo v vodstvu z 2:1.

A tudi po tem varovanke Brune Najdiča niso popuščale. V uvodu četrtega niza so spet ekspresno prišle do visoke prednosti. Ob prvem tehničnem odmoru so vodile z 8:3, malo pozneje z 12:4, tako da je bilo videti, da se kamniška barka dokončno potaplja. Toda še so jo poskušale rešiti, prišle do zaostanka 10:14, a Mlakarjeva in kolegice ji priključka niso dovolile.

Izid:
Nova KBM Branik – Calcit Volleyball 3:1 (21, -22, 6, 19)
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zeko34
26. 04. 2013 16.19
+2