Drugi športi

Novi selektor rokometašic obelodanil svoj prvi reprezentančni seznam

Ljubljana, 25. 09. 2015 11.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor slovenske rokometne reprezentance Uroš Bregar je izbral 17 igralk za bližnji kvalifikacijski tekmi s Hrvaško in Črno goro za nastop na evropskem prvenstvu prihodnje leto na Švedskem. Slovenija se bo s Hrvaško pomerila 7. oktobra v Umagu, štiri dni kasneje pa s Črno goro v Ljubljani.

Uroš Bregar
Uroš Bregar FOTO: Damjan Žibert

Slovenija bo priprave začela 4. oktobra v Kopru, kjer bo vadila do odhoda v Umag, drugi del priprav pa v Ljubljani. Slovenija se bo v nadaljevanju kvalifikacij pomerila še z Makedonijo. Na evropsko prvenstvo se bodo poleg gostiteljice sklepnega turnirja uvrstile prvo- in drugouvrščene izbrane vrste ter najboljša tretjeuvrščena reprezentanca iz vseh sedmih kvalifikacijskih skupin. Slovenska ženska reprezentanca je nazadnje na velikem turnirju nastopila leta 2010, ko je na evropskem prvenstvu na Danskem in Norveškem zasedla 16. mesto.

Na seznamu selektorja Uroša Bregarja za tekmi s Hrvaško in Črno goro so naslednje igralke:
- vratarke: Miša Marinček, Sergeja Stefanišin (obe Krim Mercator) in Amra Pandžič (Zelene Doline Žalec);
- krilne igralke: Neli Irman (Zagorje GEN-I), Tamara Mavsar, Polona Barič, (obe Krim Mercator) in Maja Zrnec (Göppingen);
- zunanje igralke: Teja Ferfolja (Mlinotest Ajdovščina), Ana Gros (Metz), Nina Jeriček, Maja Šon (Nimes), Ana Petrinja, Lina Krhlikar (obe Göppingen), Barbara Lazović (Vardar Skopje), Tjaša Stanko (Branik);
- krožni napadalki: Sanja Gregorc (Vac) in Valentina Panger (Zagorje).

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.