Drugi športi

Pred zadnjim dnem v Walesu v vodstvu Latvala

Ljubljana, 12. 11. 2011 15.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Jari-Matti Latvala (Ford) je prevzel vodstvo na reliju v Walesu, zadnje letošnje dirke svetovnega prvenstva. Latvala ima pred zadnjimi šestimi hitrostnimi preizkušnjami zdaj šest sekund naskoka pred starim in novim svetovnim prvakom Francozom Sebastienom Loebom (Citroen).

Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala FOTO: Reuters

Sebastien Loeb si je naslov prvaka, zanj je to že osmi zaporedni, zagotovil že v petek, saj je njegov edini tekmec v boju za lovoriko prvi voznik forda, Finec Mikko Hirvonen, po težavah zaradi izleta s ceste in okvari motorja dirkalnika odstopil. Tako je Loeb izgubil edinega tekmeca v boju za skupno zmago, v boju za posamično v Walesu pa sta ostala le še Loeb in Latvala, vsi drugi so daleč zadaj.

Potem ko je po polovici današnjih šestih "brzincev" bolje kazalo Francozu, so se stvari v večernih urah obrnile v prid Finca. Z dobrimi vožnjami je Latvala prišel na prvo mesto, a razlika je še vedno majhna. Pred nedeljskimi odločilnimi šestimi HP najhitrejša v Walesu loči le šest sekund. Izven boja za zmago je tretji Norvežan Mads Ostberg, saj zaostaja že več kot dve minuti in pol.

Izidi, 3. etapa:
1. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Ford Fiesta RS)
2:38:37,9
2. Sebastien Loeb/Daniel Elena (Fra/Mon/Citroen DS3) + 6,1
3. Mads Ostberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Ford Fiesta RS) 2:43,9
4. Henning Solberg/Ilka Minor (Nor/Avt/Ford Fiesta RS) 5:35,0
5. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Mini John Cooper Works) 6:20,0
6. Matthew Wilson/Scott Martin (VBr/Ford Fiesta RS) 7:05.6
7. Dennis Kuipers/Frederic Miclotte (Niz/Bel/Ford Fiesta RS)
7:57,4
8. Ott Tänak/Kuldar Sikk (Est/Ford Fiesta RS) 8:02,3

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.