Drugi športi

Po Noletu se je na obračunu s Fogninijem v Madridu pošteno spotil še Nadal

Madrid, 10. 05. 2017 19.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
J.K./M.G./STA
Komentarji
1

V drugem krogu madridskega teniškega turnirja je drugi nosilec Novak Đoković vzel mero domačinu Nicolasu Almagru, a za to potreboval tri nize ter na koncu slavil s 6:1, 4:6 in 7:5. Namučil se je tudi četrti nosilec Rafael Nadal, ki se je v osmino finala prebil s tesno zmago nad Fabiom Fogninijem (7:6, 3:6, 6:4).

 

Novak Đoković
Novak Đoković FOTO: AP

Špekulacije o naslednikih odstavljenega Borisa Beckerja in preostalih članih ekipe Novaka Đokovića medtem še naprej polnijo časopisne stolpce. Med zadnjimi, ki ju povezujejo s prevzemom prestižne naloge, sta se znašla nekoč najboljša teniška igralca na svetu, Američana Andre Agassi in Pete Sampras. Đoković poleg Beckerja išče tudi naslednika za dolgoletnega trenerja Mariana Vajdo in strokovnjaka za telesno pripravo Gebharda Phila Gritscha ter fizioterapevta Miljana Amanovića.

"Predvidevam, da je (novi trener, op. a.) šel skozi podobne reči kot jaz, v zgodovini tenisa je le malo takšnih, ki je prišlo na to raven, zato bom videl," je v Madridu na to temo dejal Đoković. Britanski dnevnik The Telegraph je za najresnejšega kandidata izpostavil Agassija, bojda pa so Đokovićevi zdaj že bivši sodelavci že kakšen mesec prej vedeli, da se njihov skupni čas s srbskim šampionom izteka. Tisti, ki "navijajo", da bo Đoković združil moči s Samprasom, opozarjajo, da je "Pistol Pete" vzornik nekdanje številke ena.

Nadal do enajste letošnje zmage na pesku, kjer ostaja brez poraza
Rafael Nadal se je na enem najljubših turnirjev – v Madridu – pošteno namučil na uvodnem obračunu. V drugem krogu (v prvem je bil prost) ga je namučil Fabio Fognini. Ta se je po izgubljenem prvem nizu, v katerem je že vodil s 5:3 in imel celo set žogico, vrnil z odličnim drugim nizom, ki ga je z brejkom prednosti dobil s 6:3. V tretjem je Nadalu uspel prvi odvzem servisa v šesti igri, tako da je Majorčan povedel s 5:2. A žilavi Italijan se ni predal in znižal na 4:5, pri serviranju za izenačenje na 5:5, pa je znova izgubil zbranost in dopustil, da se je peščeni kralj veselil uvrstitve v osmino finala, kjer ga čaka vselej neugodni Avstralec grških korenin Nick Kyrgios. Nadal je tako vknjižil še 30. letošnjo zmago in enajsto na pesku, kjer je v tej sezoni še neporažen. 

Izidi:

- ATP (6.408.230 evrov), 2. krog:
Tomaš Berdych (Češ/11) ‒ Robin Haase (Niz) 7:6 (5), 6:3;
Miloš Raonić (Kan/5) ‒ Gilles Muller (Luk) 6:4, 6:4;
Nick Kyrgios (Avs/16) ‒ Ryan Harrison (ZDA) 6:3, 6:3;
Kei Nišikori (Jap/6) ‒ Diego Schwartzman (Arg) 1:6, 6:0, 6:4;
David Ferrer (Špa) ‒ Jo-Wilfried Tsonga (Fra/10) brez boja;
Novak Đoković (Srb/2) ‒ Nicolas Almagro (Špa) 6:1, 4:6, 7:5;
Rafael Nadal (Špa/4) - Fabio Fognini (Ita) 7:6 (3), 3:6, 6:4

- WTA (5,924 milijona USD), osmina finala:
Svetlana Kuznjecova (Rus/8) ‒ Wang Qiang (Kit) 6:4, 7:5;
Anastazija Sevastova (Lat) ‒ Lara Arruabarrena (Špa) 7:5, 6:2.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
10. 05. 2017 19.21
-1
sampras idealen zanj.