Drugi športi

Nova KBM Branik 14. pokalni prvak

Šempeter pri Gorici, 18. 01. 2015 19.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odbojkarice Nove KBM Branika so v finalu slovenskega pokala s 3:0 premagale Luko Koper. Varovanke Bruna Najdiča so po igralski zasedbi in tudi organiziranosti korak pred tekmicami, kar so v Savinjski dolini dokazale.

Mariborčanke so v Šempetru vzele tisto, kar jim realno po kakovosti pripada. Varovanke Bruna Najdiča so po igralski zasedbi in tudi organiziranosti korak pred tekmicami, kar so v Savinjski dolini dokazale. V finalu so proti Koprčankam, ki so svoje opravile že v polfinalu, ko so izločile branilke naslova, igralke Calcita Volleyballa, pokazale zanesljivo igro, od tekmic so bile boljše v vseh elementih. Z dobrimi servisi so si priigrale osnovo, spretno so izkoriščale tudi prednost v višini. Nekaj težav so imele le na začetku tekme, ko pa je trener Bruno Najdič zamenjal organizatorko igre, pa so povsem zagospodarile na igrišču in ekspresno prišle do zmage. Za mariborski klub je to že 14. pokalni naslov v zgodovini. "Danes v naši ekipi ni bilo slabe točke, slabega elementa. Vse je teklo kot po maslu, najbrž je za to zaslužna tudi igra Koprčank oziroma njihova utrujenost, saj so imele težko polfinalno tekmo. Na začetku so bile enakovredne, nato pa sem zamenjal podajalko in igra je stekla. Videlo se je, da so igralke bolj navajene na podaje Najdičeve kot na podaje Ajniharjeve, čeprav ne morem reči, da je Angelina igrala slabo. Pričakoval sem nekoliko težje delo, veseli pa me, da so imele punce pravi pristop. Veseli smo, da smo naslov po dveh finalnih porazih proti Calcitu, od katerih je bil en povsem nepričakovan, vrnili v Maribor," je po tekmi dejal Najdič.

Sanja Malagurski
Sanja Malagurski FOTO: Reuters

Koprčanke so tekmo začele pogumno. Dvakrat so izničile zaostanek treh točk, pri izidu 13:13 pa je Najdič podajalko Angelino Ajnihar zamenjal s svojo hčerko Saro, kar je obrodilo sadove. Ne sicer takoj, saj je Luka Koper po točki Marine Barič povedla s 17:14, toda po servisih Ele Pintar so prvakinje dosegle osem zaporednih točk, s tem pa prišle do vodstva z 1:0. Nemoč Primork se je iz zaključka prvega niza prenesla v drugi niz, ki so ga Štajerke z odličnimi servisi Najdičeve odprle z vodstvom 10:1, nato pa prednost le še večale. Varovanke Marka Kalca so nato v tretjem nizu spet nudile dostojnejši odpor, toda razpoloženih tekmic niso mogle ogroziti. Nova KBM je vse niti trdno držala v rokah, ko je razpoložena Saša Planinšec pred drugim tehničnim odmorom z blokom priborila prednost šestih točk, je bilo jasno, da se koprska ladja potaplja in da jo je nemogoče rešiti.

"Polfinalna tekma proti Kopru nas je izčrpala, tako fizično kot psihično. Z zmago smo izpolnili cilj, danes nismo bili na taki ravni kot proti Kamničankam, toda v določenih obdobjih smo vendarle pokazali, da znamo igrati in da smo zasluženo v finalu. A Mariborčanke, ki so odlično servirale, so bile na zelo visoki ravni, vidi se jim, da so kakovostna ekipa. Nismo imeli možnosti, tekmicam pa moramo samo čestitati," po tekmi ni bil pretirano razočaran koprski trener Kalc.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soba666
18. 01. 2015 21.40
+1
bravo punce, ene in druge ekipe, lepa igra, čestitke Mariborčankam