Drugi športi

Nova katastrofa krimovk v Ligi prvakinj

Ljubljana, 30. 10. 2015 18.37 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 3. krogu Lige prvakinj izgubile proti Larviku z 21:37. Za Ljubljančanke je to tretji zaporedni letošnji poraz med rokometno elito. Pri Krimu je bil najboljša strelka Polona Barič s petimi zadetki, pri gostjah pa Amanda Kurtović z osmimi.

Krimovke so v ligi prvakinj doživele še tretji poraz, tudi tokrat pričakovanega, saj so igrale proti norveškemu Larviku, v zadnjih letih enemu najuspešnejših evropskih klubov. Ta je gospodaril vse od začetka tekme in prišel do svoje druge zmage. Tako se ni uresničilo upanje Marte Bon po težko pričakovani senzaciji. Bonova je tokrat tekmo začela z vratarko Sergejo Stefanišin, krilnima igralkama Tamaro Mavsar in Majo Luković, zunanjimi igralkami Elizabeth Omoregie, Majo Obradović in Nino Zulić ter krožno napadalko Anejo Beganović, ki jo je v obrambi menjala Polona Barič. Postava Larvika pa je kljub nekaj dobrim obrambam Stefanišinove in potezam Beganovićeve, ki je priigrala dve sedemmetrovki, hitro unovčila kakovostno razliko in prišla do štirih zadetkov prednosti v 12. minuti po zadetku Marit Frafjord. Po minuti odmora Bonove je v igro vstopila Mirjeta Bajramoska, prva igralka norveške ekipe Nora Mork pa je v 13. minuti povedla že na 9:4.

Tamara Mavsar
Tamara Mavsar FOTO: Damjan Žibert

V 16. minuti je Amanda Kurtović zadela že za 11:5, Frafjordova pa je nekaj trenutkov pozneje povišala že na 12:5. Nato je v igro vstopila še Alja Koren, ki je imela v tem tednu težave z virozo, v vrata pa se je postavila Miša Marinček, a tudi to ni posebej pomagalo, Mari Kristine Molid Sodstab je v 26. minuti gostje povedla že do devetih zadetkov prednosti (18:9). Jenny Osnes Graesholt pa je v 28. minuti zadela že za 20:9. Tekma je bila tako odločena, drugi polčas pa zgolj formalnost. V uvodu tega je Marinčkova požela nekaj zasluženih aplavzov za ubranjene "zicerje", a razlika se zaradi tega ni zmanjšala. Norvežanke so imele nadzor nad tekmo, ves čas vodile za približno deset zadetkov in jo zlahka pripeljale do zanje srečnega konca. Najvišja razlika je znašala 17 golov v 58. in 60. minuti. Spomnimo, najvišji poraz v domači dvorani so krimovke doživele v minuli sezoni proti Vardarju z 18 zadetki, v ligi prvakinj pa prav tako v prejšnji sezoni proti Budućnosti, ki je slavila z 19 goli razlike.

Izid:

Krim Mercator - Larvik 21:37 (10:21)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Tomaž Špendal
31. 10. 2015 11.44
+1
Zdaj bi bil pa že čas, da gre Marta v pokoj. Tudi jaz sem šel, ko me je povozil čas in s tem se je potrebno sprijazniti.