Drugi športi

Nov visok poraz Krimovk

Ljubljana, 06. 03. 2015 20.23 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krima Mercatorja so v 5. krogu lige prvakinj izgubile proti skopskemu Vardarju z 29:47. Izbranke Marte Bon bodo zadnjo tekmo v tej sezoni lige prvakinj igrale prihodnjo nedeljo, ko bodo gostovale pri Budućnosti.

Krimovke so zadnjo tekmo pred domačim občinstvom pričakovano izgubile. Po odhodu Allison Pineau je pred obračunom z Vardarjem ljubljansko barko zapustila še Amelie Goudjo, tiste, ki ostajajo pri Krimu, pa so bile proti favoriziranemu Vardarju povsem nemočne. Ekipa iz Skopja je že na prvi medsebojni tekmi Krimu zabila rekordnih 41 zadetkov (največ doseženih golov v zgodovini evropskih tekmovanj proti Krimu), tokrat pa je ta izkupiček še popravila s kar 47 zadetki. Vardar je na tekmi podrl še en rekord, in sicer za najvišji poraz Krima v ligi prvakinj. Doslej so Ljubljančanke z največjo razliko izgubile leta 1997 v Valencii, za 17 zadetkov, tokrat pa je Maja Sokač v 60. minuti poskrbela za Krimov poraz s kar 18 zadetki.

Tamara Mavsar
Tamara Mavsar FOTO: Damjan Žibert

Bolj ali manj pričakovano je bilo, da bo Vardar že v prvem polčasu tekmo odločil v svojo korist. Marta Bon je poskusila s kakšnim presenečenjem, na primer s Tamaro Mavsar na mestu srednje zunanje in Mirjeto Bajramosko na levem krilu, preprečiti črn scenarij, a se to ni zgodilo. Skopska ekipa, ki je med drugim igrala z nekdanjo Krimovo zunanjo linijo (Andrea Lekić, Andrea Penezić in Barbara Varlec-Lazović), je po umirjenem začetku nato iz minute v minuto kazala, na kateri strani je kakovost. Krimovke so bile nazadnje blizu pri 4:5, nato pa so gostje odločneje šle po zmago. Razlika se je iz minute v minuto višala, najvišja prednost v prvem polčasu je bila celo 24:11. Zmagovalec je bil tako odločen že po pol ure.

Drugi del je bil zgolj formalnost, gostje so brez težav držale visoko prednost, jo celo še oplemenitile (v 32. minuti je bilo že 26:12), nato pa z ležernejšim pristopom domači ekipi dovolile, da je vsaj malce omilila razliko. Toda popolna nemoč domače ekipe je kljub temu Vardarju omogočila lov na nova rekorda, ki ju je tudi dosegel.

Izid:

Krim Mercator - Vardar Skopje 29:47 (12:24)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

nusa-slovenija
07. 03. 2015 12.17
+1
Krim je uničil slovenski ženski rokomet in je prav da čimprej propade...