Drugi športi

Nov (gladek) poraz ljubljanskih odbojkarjev med elito

Ljubljana, 03. 12. 2015 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Odbojkarji ACH Volleyja so v tekmi 3. kroga skupine F lige prvakov v Ljubljani izgubili proti poljskemu Lotos Trefl Gdansku z 0:3. Slovenski prvaki tako ostajajo brez točk v skupini, naslednjo tekmo pa bo spet igral proti Gdansku, ko se bosta ekipi merili na Poljskem.

Predvidevanja, da je Gdansk trenutno premočan nasprotnik za slovenske prvake, so se uresničila. Čeprav so Ljubljančani pokazali precej boljši pristop kot pred 14 dnevi na gostovanju v Novem Sadu, pa pravih priložnosti za presenečenje niso imeli. Poljski pokalni zmagovalci so z zanesljivo igro ves čas nadzorovali rezultat, niti enkrat na tekmi se niso znašli v resnejšem zaostanku, boljši tekmec so bili tako v obrambi kot v napadu. Za razliko od tekme v Srbiji se je domači trener Bogdan Kotnik odločil le za eno zamenjavo. Na liberu je Matijo Pleška zamenjal Matevž Ledinek. Mladi odbojkar ga ni razočaral, a zagotovo bistvene razlike ni mogel ustvariti. Sprejem v tekmi proti debitantom v ligi niti ni bila velika težava, večji problem je predstavljal napad. Korektor Eric Mochalski je potreboval nekaj časa, da je prebil gostujočo obrambo, svojega v napadu ni naredil niti Samuel Walker. Posledica tega je bila, da so gostje po izenačenju na deveti točki z delnim izidom 5:1 prišli do vodstva 14:10, ki ga niso več izpustili iz rok.

Andrej Flajs
Andrej Flajs FOTO: Damjan Žibert

Pomagali niso niti serija točk Mochalskega niti dobri servisi Dika Puriča, s katerimi so se gostitelji približali na 17:20. A as poljskega reprezentanta Mateusza Mike za 17:22 je dokončno razblinil vse upanje domače ekipe, da bi povedla z 1:0. Drugi niz je bil podoben prvemu. Ljubljančani so držali korak do rezultat 7:7, samo ena serija, s katero so gostje povedli s 14:9, pa je bila dovolj, da je postalo jasno, da Ljubljančani, pri katerih je na mestu organizatorja Michala Kozlowskega zamenjal Matija Jereb, tudi v tem delu nimajo možnosti. Gosti so bili zanesljivejši v vseh elementih, tudi v pristopu niso popuščali, tako da so gladko povišali vodstvo. Težave ACH Volleyja v napadu so se nadaljevale tudi na začetku tretjega niza. Trden poljski blok, ki ga je večinoma premagoval le Mochalski, je zaustavljal domače napade, če jih ni, so žoge letele v avt. Tudi sprejem Ljubljančanov, ki mu ni pomagal niti izkušeni Pleško, se je poslabšal, zaradi omenjenih stvari so varovanci italijanskega trenerja Andree Anastasija prišli do vodstva 5:1 in 8:3. Pri izidu 10:18 je bilo jasno, da se bodo Poljaki veselili maksimalne zmage.

Izid:

ACH Volley - Lotos Trefl Gdansk 0:3 (-18, -17, -14)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.