Drugi športi

Noka: Ne izključujem možnosti za vrnitev v Nemčijo

Kiel, 15. 11. 2010 16.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometni strateg Zvonimir Serdarušić si bo vzel krajši premor, šele nato pa bo razmislil, kako naprej. Obstaja tudi možnost vrnitve v Nemčijo.

Medtem ko vodstvo Celja Pivovarne Laško v teh dneh vneto išče novega trenerja, pa je zdaj že nekdanji prvi strokovni mož slovenskega pokalnega in državnega rokometnega prvaka Zvonimir Serdarušić v današnjem pogovoru za časnik Kieler Nachrichten dejal, da ne izključuje možnosti, da se vrne v Nemčijo. "V vsakem primeru lahko delam le v državah, kjer mi jezik ne bo povzročal težav. V poštev pridejo le klubi z območja nekdanje Jugoslavije in nemško govorečih držav," je dejal Serdarušić, ki je v začetku minulega tedna odstopil z mesta trenerja Celja Pivovarne Laško, v prvi polovici letošnjega oktobra pa – skupaj z generalnim sekretarjem Rokometne zveze Slovenije Tomažem Jeršičem in direktorjem moških reprezentanc Romanom Pungartnikom – tudi z mesta selektorja slovenske moške izbrane vrste.

Zvonimir Serdarušić
Zvonimir Serdarušić FOTO: Damjan Žibert

Tožilstvo v Kielu je že pred časom začelo postopek zoper Serdarušića in nekdanjega direktorja Kiela Uweja Schwenkerja, ki sta osumljena, da sta pred finalno tekmo v ligi prvakov z nemškim moštvom Flensburg-Handewitt leta 2007 podkupila poljski sodniški par in mu za 'rokometno protiuslugo' namenila 152.000 evrov. "Upam, da se bo proces končal do konca leta, nato pa se bom povsem posvetil trenerskemu delu," je dejal v Mostarju rojeni strokovnjak in zavrnil namigovanja nekaterih nemških medijev, ki so zapisali, da bo zamenjal Martina Schwalba pri moštvu HSV Hamburg. "To so zgolj govorice," je dejal 60-letni Serdarušić.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

carlo38
16. 11. 2010 22.29
Mislim, da pa vsega tudi niso krivi trenerji ampak ta naša slovenska mentaliteta. Presneto dobro se znajo igralci dobesedno vleči po igrišču in ni nič od njih, takoj ko jim rata kako prednost priigrati, ali pa že pred tekmo podcenjujejo nasprotnika, kot da bo vse lahko na tekmi. Potem je pa igra taka, da bolj ko je vsem jasno da po sredini ne gre, bolj rinejo tam not, krila so pa lahko na dopustu ta čas. Vsa ta leta sem manjka borbenost, zato iskat rešitve na starih lovorikah zelo ni pametna rešitev, ker je med tem časom preteklo že veliko vode.
podivjanaglista
16. 11. 2010 13.42
Aufwiedersehen,ciao,adijo,doviđenja,itd.......
Hachi
16. 11. 2010 10.18
Dj Noka spakiraj ze. Lahko pa vzames se Pungartnika zraven. V Celju pa naj bo Požun trener, Edi pa pomočnik. Poklicat nazaj Gorenška, vsaj do konca sezone (ker ne moremo igrati brez krila in dokler še nima odškodnine), pa poskusti pripeljati še Natka ter še kakega slovenskega igralca nazaj. Ostalim penzionistom, ki ne mislijo zaceti sprintati po igriscu, pa lahko recemo samo, obilo sreče pri lenarjenju v kaksnem drugem klubu. V Celju se mora enkrat končati podpirati lenobo zaradi starih lovorik. Potrebno je gledati naprej in ne nazaj... GO CELJE
podivjanaglista
15. 11. 2010 21.12
če ni kemije med igrlci in trenerjem,potem adijo in zdravi ostani.Pač tako je...... Ne more se živeti na starih lovorikah,kjer je rekel hočem tega igralca in dobil ga je....
Matej Martincic
15. 11. 2010 20.02
Ne zgleda car. V celju ni naredil nič kot dobro ekipo, s katero ni naredil nič kar je nič! V kielu se da bit "dober" trener pri takih igralcih.
breezer1
15. 11. 2010 19.13
lipec2
15. 11. 2010 18.34
v bogatih klubih je lahko delat