Borilni športi

VIDEO: Naslov ostal na Otoku! Manchesterska Arena glasno pozdravila zmagoslavje Flanagana

Manchester, 08. 04. 2017 14.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
N.A./J.K.
Komentarji
0

Terry Flanagan si je po dolgih letih čakanja odprl vrata do največjih borb z zmago proti Petru Petrovu, ki se je sicer izkazal za dostojnega nasprotnika. Britanec je tako ubranil naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji po verziji WBO.

Še nepremagani Britanec Terry Flanagan (32-0-0, 13 KO) je že petič branil naslov svetovnega prvaka WBO v lahki kategoriji. V Manchestru mu je naproti stal Rus Petr Petrov (38-4-2, 19 KO), ki je v zadnjih desetih letih izgubil zgolj dve borbi, trenutno pa zaseda drugo mesto na lestvici WBO. Branilec naslova Flanagan se je želel z morebitno zmago nad Petrovom prebiti do kakšnega še odmevnejšega dvoboja. 27-letni Anglež je izrazil željo, da bi se v prihodnje pomeriti tudi z Vasjlom Lomačenkom. "Želim se začeti preizkušati proti najboljšim," je Flanagan povedal za BBC Sport. "Nima smisla, da govorim 'najboljši sem', če ljudje, s katerimi se borim, to niso." Tudi njegov tokratni nasprotnik Petrov se je izkazal za trd oreh, saj ga je v karieri uspel nokavtirati le Argentinec Marcos Maidana, ki je nato izgubil z Britancem Amirjem Khanom in ameriškim zvezdnikom Floydom Mayweatherjem. "Imam moč, da ga nokavtiram, toda Petrov je vzdržljiv, pripravljen in njegove roke so vedno 'zaposlene'," je pred obračunom povedal Flanagan. "Težko je nekoga nokavtirati, ko so odločeni, da osvojijo naslov svetovnega prvaka na tujem terenu. Težko je premagati moža, ki si tega želi. Vem, da bi lahko bilo nekaj izenačenih rund, ki jih bom tudi izgubil, a gotovo bom zagotovil, da na koncu zmagam." 

Terry Flanagan vs Petr Petrov
Terry Flanagan vs Petr Petrov FOTO:

Prvo rundo je napadalneje začel Petrov, vendar pa je Britanec njegove udarce kmalu obvladal. Borca sta bila enakopravna nasprotnika tudi v nadaljevanju obračuna, saj sta izmenjajoče delila udarce in poskrbela za veliko veselje gledalcev. Boksar z ruskimi koreninami je uspel večkrat najti pot do čistih udarcev, čeprav se je domačin trudil, da bi mu to preprečil. Dinamičen obračun v ringu je bil prava poslastica za gledalce, ki so računali na slavje domačega 'junaka'. In čeprav je kazalo, da se je gostujoči borec nekoliko utrudil je v peti rundi uspel sestaviti napadalno in močno kombinacijo udarcev s katero je zasul nasprotnika. Britanec je skušal nokavtirati Petrova, čigar brada pa je bil popolnoma odporna na udarce. Prav slednji je pokazal veliko voljo in kljub proti favoriziranemu nasprotniku pokazal veliko srčnosti, čeprav je bil opazno manj tehnično podkovan kot nasprotnik. Domačin iz Manchestra je v deseti rundi z močnim desnim krošejem presenetil Petrova, vendar pa se je slednjemu nekako uspelo ubraniti in v naslednjih minutah je sam nekajkrat močno udaril proti nasprotniku, kar pa ni zadostovalo za končno zmago.Naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji po verziji WBO je tako ostal v Flananganovih rokah, čeprav je bil slednji sicer nad svojo predstavo v zadnjih rundah nekoliko razočaran. Zadnji naslov je pred slabima dvema letom namreč osvojil s tehničnim nokavtom proti Joseju Zepedi, ki je moral borbo zaradi poškodbe predati.

Nicola Adams
Nicola Adams FOTO: AP

Noč profesionalnih debijev in krvavega obračuna v super velterski kategoriji

V uvodnem obračunu večera sta nastopila Marcus Kelly in debitant Daniel Dubois, ki je s tem dvobojem začel zaplaval v profesionalne vode. Borca sta se pomerila v težki kategoriji, po nekaj poskusih udarcih prvega pa ga je novinec z močnim levim krošejem pokosil na tla in sodnik je dvoboj predčasno prekinil. Po nokavtu je zmaga pripadla Duboisu, ki si je v pičlih nekaj sekundah zagotovil prvo zmago v ringu.

V drugi borbi je Jack Catterall že šestič branil naslov medcelinskega prvaka po verziji WBO, tokrat se mu je nasproti postavil dvakratni angleški prvak Martin Gethin. Prav izkušeni Britanec Catterall, ki je kot sparing partner pomagal pri pripravah tudi Floydu Mayweatherju, je delil čiste udarce že v prvi rundi, vse do konca pa postregel z nekaj nokdavni. Pas je tako ostal v rokah Catteralla, ki mu je uspelo še šestič ubraniti naslov v super lahki kategoriji.

Za naslov svetovnega prvaka v super velterski kategoriji po verziji WBO sta se v tretji borbi udarila Liam Williams, evropski in britanski prvak, in Liam Smith, ki je zadnjih šest borb dobil s predčasno prekinitvijo. Slednji je bil sicer na tehtanju pretežak, zaradi česar naslova prvaka ne bi mogel osvojiti. Williams je vse do zadnjih rund spretno delil udarce, proti koncu pa je prišlo do preobrata in pobudo je prevzel Smith, ki je po predanem dvoboju slavil v ringu. Slednji sicer zaradi teže ni postal prvak, Williams pa je s tem zabeležil prvi poraz v karieri. 

Borbo v mušji kategoriji med Nicolo Adams, dvakratno olimpijsko zmagovalko, in Argentinko Virginio Noemi Carcamo je dobila slednja, ki je dominirala večji del obračuna. Domačinka, ki je s tem dvobojem prvič debitirala v profesionalnih vodah je morala priznati obračun Virginiji, ta se je veselila zmage po sodniški odločitvi. 

Spored borb:

Borba v težki kategoriji (90,72 kg.):
Daniel Dubois (VB) vs. Marcus Kelly (VB): po nokavtu v prvi rundi

Borba za medcelinski naslov v super lahki kategoriji po verziji WBO (63,50 kg.):
Jack Catterall (VB) vs. Martin Gethin (VB) 

Borba za naslov svetovnega prvaka po verziji WBO v super velterski kategoriji (69,85 kg.):
Liam Williams (VB) vs. Liam Smith (VB): predan dvoboj po sodniški odločitvi

Borba v mušji kategoriji (50,35 kg.):
Nicola Adams (VB) vs. Virginia Noemi Carcamo (ARG): zmaga po sodniški odločitvi

Borba za naslov svetovnega prvaka v lahki kategoriji po verziji WBO (61,24 kg.):
Terry Flanagan (VB) vs. Petr Petrov (RUS/ŠPA): zmaga po sodniški odločitvi

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.