Drugi športi

Nišikoriju bron, Nadal je ostal praznih rok

Rio de Janeiro, 14. 08. 2016 21.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Na olimpijskem teniškem turnirju sta se v konkurenci posameznikov za tretje mesto in bronasto odličje pomerila Kei Nišikori in Rafael Nadal. Japonec je bil boljši z 2:1 v nizih, Španec pa je ostal praznih rok in je zasedel nehvaležno četrto mesto.

Rafael Nadal sicer ne bo praznih rok zapustil Rio de Janeiro, saj ima v svoji kolekciji žlahtno odličje, ki ga je osvojil v igri moških dvojic. Nadal in Marc Lopez sta bila namreč zmagovalca olimpijskega teniškega turnirja v konkurenci moških dvojic. V finalu je španski par premagal romunsko kombinacijo Florin Mergea/Horia Tecau v treh nizih s 6:2, 3:6, 6:4.

Vseeno pa je želel Nadal osvojiti odličje v konkurenci posameznikov, kar mu je uspelo že leta 2008. Pred osmimi leti na igrah v Pekingu je namreč v posamični konkurenci osvojil zlato. Letos je izgubil v polfinalu proti Martinu Del Potru, zato se je za tretje mesto pomeril z Japoncem Keijem Nišikorijem. Japonec je bil po slabih treh urah igre boljši od Španca in slavil z 2:1 v nizih, 6:2, 6:7 (1), 6:3. Bržčas je bila kriva tudi utrujenost, saj je Španec v Braziliji igral na treh frontah, današnji dvoboj je bil njegov že 11. v Riu.

Nadalu je sicer uspelo rešiti drugi niz po velikem zaostanku, v tretjem pa še enega preobrata ni zmogel. Za Japonca pa je bron prva olimpijska medalja v karieri, z njo pa je prekinil kar 96 let dolgo sušo svoje države na OI v tem športu. Japonska je doslej zadnje teniške medalje dobila leta 1920 v Antwerpnu.

Rafael Nadal
Rafael Nadal FOTO: AP

Zlato ameriški mešani dvojici
Končano je tudi tekmovanje v mešanih dvojicah. Zlato sta osvojila Američana Bethanie Mattek-Sands in Jack Sock, ki sta v finalu premagala rojaka Venus Williams in Rajeeva Rama s 6:7 (3), 6:1, 10:7. Bron sta dobila Čeha Lucie Hradecka in Radek Štepanek.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.