Drugi športi

Nišikori 'v klubu' Federerja, Đokovića in Nadala, Thiem zmago nad Rafo nadgradil s turnirsko zmago

Memphis, 15. 02. 2016 08.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Japonec Kei Nišikori je zmagovalec teniškega turnirja v Memphisu z nagradnim skladom slabih 700.000 dolarjev. V finalu je v dveh nizih premagal 18-letnega Američana Taylorja Fritza, ki je na turnir prišel kot povabljenec in ki je šele tretjič v karieri nastopil na turnirjih tega ranga. Rezultat je bil 6:4, 6:4.

Nišikori je četrtič zapored dobil Memphis.
Nišikori je četrtič zapored dobil Memphis. FOTO: Reuters
Kei Nišikori je Memphis osvojil četrtič zapored, kar je dosežek, s katerim se lahko v teniškem svetu pohvalijo le najboljši igralci. Po štirikrat v nizu so različne turnirje ATP osvojili Roger Federer, Novak Đoković in Rafael Nadal. Japonec bo ohranil sedmo mesto na lestvici ATP.

Kližanu turnir v Rotterdamu
Slovak Martin Kližan je presenetljivi zmagovalec teniškega turnirja v Rotterdamu. Šestindvajsetletni Kližan je v finalu s 6:7 (1), 6:3 in 6:1 premagal petega nosilca Francoza Gaela Monfilsa, s tem pa osvojil svoj četrti turnir v karieri. Kližan, prvi slovaški zmagovalec tega turnirja in 43. igralec sveta, je na tekmovanju dobil vzdevek kralj povratkov. V dvobojih proti Robertu Bautisti Agutu in Nicolasu Mahutu je namreč rešil kar osem zaključnih žog tekmecev.

Avstrijec Thiem zmagal v Argentini
Avstrijec Dominic Thiem, peti nosilec, je v finalu teniškega turnirja v Buenos Airesu (598.865 dolarjev nagradnega sklada) premagal Španca Nicolasa Almagra s 7:6 (2), 3:6 in 7:6 (4). Dvaindvajsetletnik, ki je v polfinalu presenetil Španca Rafaela Nadala, je slavil četrto turnirsko zmago serije ATP.

Thiem je v polfinalu presenetil Nadala, nato pa osvojil lovoriko v Buenos Airesu.
Thiem je v polfinalu presenetil Nadala, nato pa osvojil lovoriko v Buenos Airesu. FOTO: Reuters

ATP Memphis, finale:
Kei Nišikori (Jap/1) - Taylor Fritz (ZDA) 6:4, 6:4

ATP Rotterdam, finale:
Martin Kližan (Svk) - Gael Monfils (Fra/5) 6:7 (1), 6:3, 6:2

ATP Buenos Aires, finale:
Dominic Thiem (Avt/5) - Nicolas Almagro (Špa) 7:6 (2), 3:6, 7:6 (4)

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tekač
15. 02. 2016 14.18
+1
Nole pazi se Domenica.....