Drugi športi

Nishikori premagal olimpijskega in wimbledonskega prvaka, Wawrinka zaustavil Del Potra, Williamsova ugnala Halepovo

New York, 08. 09. 2016 07.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku sta znana polfinalna para v obeh konkurencah. Pri moških se bo prvi igralec sveta Novak Đoković meril s Francozom Gaelom Monfilsom, tretji nosilec Švicar Stan Wawrinka pa z Japoncem Keiom Nishikorijem.

Serena Williams
Serena Williams FOTO: AP
Pri ženskah bo Serena Williams igrala proti Čehinji Karolini Pliškovi, Nemka Angelique Kerber pa proti Danki Caroline Wozniacki. Glede na zadnje predstave so mnogi pričakovali, da bosta v drugem moškem polfinalu igrala finalista olimpijskih iger drugi nosilec Andy Murray in "vroči" Argentinec Juan Martin del Potro, a sta oba pokleknila na četrtfinalnih ovirah. Britanec, ki je v New Yorku lovil svoj četrti letošnji finale na grand slam turnirjih in po Wimbledonu ter olimpijskih igrah tretjo zaporedno zmago na velikih turnirjih, je moral po več kot štirih urah igre priznati premoč Keiju Nishikoriju. Vodil je že 2:1 v nizih, a izgubil naslednja dva, tako da je izgubil možnost, da bi ponovil leto 2012, ko je turnir dobil. "Ni dosti za govoriti. Nisem bil pravi, malo me že zdeluje utrujenost. Bilo je nekaj čudnih sodniških odločitev, posebno v četrtem nizu, a to ni bil razlog za poraz," je bil po dvoboju razočaran Britanec, ki je v petem nizu pokazal veliko mero borbenosti in nepopustljivosti, z odvzemom servisa trikrat izničil tekmečevo prednost, toda na koncu mu vendarle moral priznati premoč. "Vprašanje, če sem že igral bolje kot v četrtem in petem nizu, pred tem pa je bilo napak preveč. Premagal sem odličnega igralca, to je zagotovo ena mojih najljubših zmag," pa se je po drugi zmagi v devetem medsebojnem obračunu smejalo Japoncu, ki je pred tremi tedni v Riu z Britancem izgubil dvoboj za uvrstitev v olimpijski finale, v New Yorku pa se je po letu 2014 drugič uvrstil v polfinale. V njem se bo srečal z Stana Wawrinko, ki je z zmago 3:1 zaustavil zmagovito pot Juana Martina Del Potra. Prvi niz je dobil v podaljšani igri, drugega izgubil, v naslednjih dveh pa je bil precej boljši tekmec in ju dobil gladko. Obračun so zaznamovali odvzemi servisov, teh je bilo kar 17. "Mentalno je bil to eden od mojih zahtevnejših dvobojev. Vsi vemo, kako igra Juan Martin, proti njemu moraš biti potrpežljiv. Želel sem čim dlje ostajati v igrah, diktirati ritem in ga držati na backhand strani. V večji meri mi je to uspelo," je bil zadovoljen Švicar, ki se je na US opnu še tretjič v zadnjih štirih letih uvrstil med najboljše štiri.

Stan Wawrinka
Stan Wawrinka FOTO: AP
V ženski konkurenci sta se zadnji v polfinale uvrstili Čehinja Karolina Pliškova in prva nosilka Serena Williams. Pliškova proti hrvaški najstnici Ani Konjuh ni imela težav, bolj se je morala proti Romu truditi prva igralka sveta.
Obetavna slovenska teniška igralka Kaja Juvan se je v mladinskem delu v igri dvojic uvrstila v četrtfinale. Skupaj s Poljakinjo Igo Swiatek sta v drugem krogu s 3:6, 6:3 in 10:4 premagali Američanki Nicole Frenkel in Taylor Johnson. Naslednji tekmici petih nosilk bosta Kitajki Xiyu Wang in Wushuang Zheng.

Američanka, ki naskakuje rekordno sedmo zmago v New Yorku in 23. osvojeni grand slam turnir, je na turnirju prvič izgubila servis, prvič izgubila tudi niz, a na koncu vseeno izpolnila cilj in se uvrstila v polfinale. "Nisem stoodstotna, ne igram svojega najboljšega tenisa, a zmagujem, to pa je najbolj važno. Ne morem se pritoževati," je bolj kot z igro zadovoljna z rezultatom Williamsova. Ponosna je lahko predvsem na svoj servis, dosegla je 18 asov, skrbi pa jo lahko 43 neizsiljenih napak, ki so ponujale nekaj možnosti tudi Romunki Simoni Halep. "Imela sem svoje priložnosti, nisem jih izkoristila, zato ne morem biti zadovoljna. Proti Sereni ni sramota izgubiti, toda porazi so različni, zato me boli, na kakšen način sem izgubila danes," je menila Halepova, ki še posebno obžaluje priložnost iz prve igre tretjega niza, ko ni izkoristila dveh zaključnih žogic: "Če bi ju izkoristila, bi se tekma zasukala drugače."

Izidi, New York, (46,3 milijona USD):

- moški, četrtfinale:
Stan Wawrinka (Švi/3) - Juan Martin del Potro (Arg) 7:6 (7:5) 4:6, 6:3, 6:2;
Kei Nishikori (Jap/6) - Andy Murray (VBr/2) 1:6, 6:4, 4:6, 6:1, 7:5.
- ženske, četrtfinale:

Serena Williams (ZDA/1) - Simona Halep (Rom/5) 6:2, 4:6, 6:3;
Karolina Pliškova (Češ/10) - Ana Konjuh (Hrv) 6:2, 6:2;

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Trend01
08. 09. 2016 08.12
+2
Uauuu! Večer super dvobojev! Samuraj po fantastični predstavi in preobratu mimo škotskega Grumpyja, oz. smrkastičnega Zmrde, nergajočega Andyja. Neverjetno koliko pregovarjanja s strani Škota. V veselje mi je bilo, da je Wilander pri 2-1 za "Mrija" spet v temo brcnil, ko je napovedal gladko zmago.Že večkrat je tako mimo usekal. Murray me vse bolj spominja na igro svoj čas odličnega Jima Courierja. Nabijanje v nedogled. Nišikori povsem nekaj drugega. Mnogo večja izbira udarcev. Nepopustljivost in samuraj zasluženo naprej. Sledil je eden boljših ženskih dvobojev kar sem jih zadnje čase gledal, a kaj hudiča, ko sem nekajkrat zadremal.... No, sem pa nori 2. niz ujel, ki je bil res huronski. Zdaj pa čakamo na Kerber - Serena. Bo pa treba mimo bombanderke Pliškove. Kerber naj bi imela lažje delo. Bomo videli kako bo proti Wozniacki. Edini št. 1 brez GSja. V zadnjem dvoboju, ki je bil kakovostno morda nekoliko slabši kot prva dva. Ali, da bo lepše, manj napet, je Delpo imel svoje možnosti, a ga je po brejku v tretjem nizu, premagala "fizikalija". Ni šlo več in Wawrinka povsem zasluženo naprej. Pa še sodniki so Švicarju vzeli nekaj točk. Oz. prekinili. "Sokolje oko" je v glavnem vedno dokazalo, da je imel prav. Tega zadnjega dvoboja je dejansko škoda, da je bil tako pozno. Pravijo, da New York živi 24ur na dan. No, na tekmi tega ni bilo videti. Na koncu je bila že na pol prazna dvorana. Je, ob pol dveh zjutraj, je pač tudi v "Velikem jabolku" pozna ura. Vsa čast navijačem, ki so pri serviranju Stana še zadnjič poskusili dvigniti Del Potra! Se mi je zdelo. da sem kakšno solzico videl. No, vsa čast tudi poražencem. Vsi so se borili do zadnjega. Vso trije poraženci so imeli svoje šanse, a jih na njihovo žalost niso izkoristilil. Bravo vsem!
Paštašutar
08. 09. 2016 10.41
+2
Muraja je GONG unicu(mogoce) v cetrtem setu pri napamet 3-3 na servis Nisija pr 30-30,tocko je pa Mury diktiru!!! Drgac zasluzeno Nisi ni kaj!!! Pr puncah si pa mal na Woznackijevo pozabu,Angelik mora najprej njo premagat!!!Ce po pravici povem,mocno dvomim da jo bo!!!!
Peš?eni kralj
08. 09. 2016 11.16
+0
Brcavrit
08. 09. 2016 15.01
+1
Zdaj pa vem kdo se skriva pod niskom Trend01! Tomaž Klemenčič iz POPtv-ja! Največji nestrokovnjak za šport!
Trend01
08. 09. 2016 17.53
@pašta - "... Kerber naj bi imela lažje delo. Bomo videli kako bo proti Wozniacki. Edini št. 1 brez GSja..."
Trend01
08. 09. 2016 17.54
Mariborrrrrrrrr
08. 09. 2016 22.05
Pametnjaković trendovski ko vedno laple nekaj proti noleti ki te mas zdaj rafeeka