Drugi športi

Nikola Karabatić bo Barcelono zamenjal za Pariz

Pariz, 14. 07. 2015 18.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Francoski rokometni reprezentant Nikola Karabatić, v minuli sezoni je z Barcelono osvojil naslov evropskega klubskega prvaka, se po letu 2013 vrača v Francijo. V novi sezoni bo nosil dres ekipe Paris Saint-Germain. S Parižani je podpisal štiriletno pogodbo.

Že nekaj časa se je govorilo, da se bo Nikola Karabatić vrnil v Francijo, danes pa je to postalo tudi uradno. 31-letni rokometaš, ki je s francosko reprezentanco trikrat postal svetovni prvak, trikrat evropski prvak in dvakrat olimpijski prvak, se po dveh sezonah igranja za Barcelono vrača v Francijo.

"Ponudba Paris Saint-Germaina je zelo privlačna, toda tudi Barcelona mi ponuja podaljšanje pogodbe za dve leti. Izbira bo zelo težka," je še pozimi za francosko tiskovno agencijo AFP dejal Karabatić, ki je le nekaj tednov pozneje najavil svoj odhod iz glavnega mesta Katalonije. Dejal je, da iz osebnih razlogov.

"Z veseljem vam sporočamo, da je Nikola Karabatić tudi uradno član našega kluba. Podpisal je štiriletno pogodbo," pa so danes zapisal na spletni strani pariškega kluba, ki ga bo v novi sezoni vodil nekdanji selektor slovenske reprezentance in trener Celja Pivovarne Laško, Zvonimir Serdarušić.

Karabatić je v dresu francoske reprezentance trikrat postal svetovni prvak, trikrat evropski in dvakrat olimpijski.
Karabatić je v dresu francoske reprezentance trikrat postal svetovni prvak, trikrat evropski in dvakrat olimpijski. FOTO: Reuters

Že pred Nikolo Karabatićem, ki ga je sodišče pred štirimi dnevi spoznalo za krivega zaradi prirejanja izida na tekmi med Cessonom in Montpellierjem v letu 2012 in bo moral plačati kazen v višini deset tisoč evrov, je za Parižane podpisal tudi njegov mlajši brat Luka, ki je bil tudi med obsojenci in bo moral plačati 15 tisoč evrov.

Z vratarjem Thierryjem Omeyerjem in krožnim napadalcem Danielom Narcissom naj bi Nikola Karabatić pariški ekipi pomagal do naslova evropskega klubskega prvaka. Za pariško ekipo je prejšnji teden pogodbo podpisal tudi nekdanji slovenski mladinski reprezentant Januš Lapajne, ki je v lanski sezoni igral za škofjeloški Urbanscape.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

jejževamati
14. 07. 2015 20.32
+3
'krožnim napadalcem Danielom Narcissom' koker js vem je Narciss levi in srednji zunanji.. jzs marija pomagi
Hachi
14. 07. 2015 23.40
+3
haha, morda ima kakega dvojcka :D sicer pa smesna kazen. zasluzili so sigurno bistveno vec, kot pa bodo placali kazni. narobe svet.
ZlonamerniGeneralFranco
14. 07. 2015 20.15
-3
A ni on katarec? A nič več ...
jejževamati
14. 07. 2015 20.33
+5
Hachi
14. 07. 2015 23.41
+2
Neobax, mislim, da si malce pomesal zadeve :D