Drugi športi

NFL: New England, Arizona, Carolina in Denver ostali v boju za naslov

Glendale, 18. 01. 2016 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

New England Patriots, Arizona Cardinals, Carolina Panthers in Denver Broncos so polfinalisti lige NFL. Branilci naslova Patriots so v četrtfinalu ugnali Kansas City Chiefs s 27:20, Arizona je po podaljšku s 26:20 odpravila Green Bay Packers, Carolina je z 31:24 ugnala Seattle Seahawks, Denver Broncos pa s 23:16 Pittsburgh Steelers.

Že v soboto so Patriots prekinili niz 11 zaporednih zmag Kansasa in se petič zapovrstjo uvrstili v konferenčni finale. Tom Brady je s tem dosežkom edini podajalec v zgodovini NFL ob nekdanjem zvezdniku Oaklanda Kennyju Stablerju. Brady, ki je podal za dva zadetka, je prav tako izenačil rekord Peytona Manninga, saj je devetič v končnici zbral več kot 300 podajalnih jardov na tekmi. Rob Gronkowski, "tight end" New Englanda, je dosegel dva "touchdowna", skupaj pa že osem in je rekorder NFL za ta igralni položaj. Bolj razburljiva je bila druga tekma v noči na nedeljo. Arizona je gostila Green Bay in slavila po izjemno napeti končnici. V tej je najprej zablestel podajalec gostov Aaron Rodgers, ki je v izdihljajih rednega dela vrgel 41 jardov dolgo podajo do Jeffa Janisa (pri gostih so manjkali kar štirje glavni lovilci, Janis pa je to unovčil za dva "touchdowna" na tekmi) za izenačenje in podaljšek. V tem pa je kmalu domači podajalec žogo vrgel do izkušenega lovilca Larryja Fitzgeralda, ki je pridobil 75 jardov in prišel tik pred končno cono. Isti igralec je poskrbel tudi za zmagoviti zadetek.

Tom Brady
Tom Brady FOTO: Reuters

V nedeljo pa je najprej Carolina strla lanskega finalista Seattle. Predvsem po zaslugi izjemnega prvega polčasa, ki ga je dobila kar z 31:0. Dva zadetka je dosegel tekač Jonathan Stewart, enega pa obramba, na čelu z Lukom Kuechlyjem, ki je prestregel podajo Russella Wilsona in žogo nesel v končno cono. Končni izid polčasa je postavil "tight end" Greg Olsen po podaji Cama Newtona, resnega kandidata za najkoristnejšega igralca sezone. "Težko je bilo vse skupaj spremljati. To je bila tekma dveh polčasov. Moramo biti boljši," je dejal Newton. V drugem polčasu so namreč točke dosegali le gosti, dva "touchdowna" je prispeval Jermaine Kearse, a na koncu je bilo malo premalo (časa) za preobrat.

Na zadnji četrtfinalni tekmi pa je Denver v trdi tekmi ugnal Pittsburgh. Deset minut pred koncem so domači zaostajali z 12:13, nato pa je na sceno stopila tudi bržčas najboljša obramba lige. Bradley Roby je izbil žogo tekaču gostov Fitzgeraldu Toussaintu, DeMarcus Ware pa jo je prizemljil na 35 jardih na Denverjevi polovici. Nato pa je Peyton Manning ekipo vodil do edinega Denverjevega "touchdowna" na tekmi. Dosegel ga je tekač C.J. Anderson. Izkazal se je tudi Brandon McManus s petimi prostimi streli, kar je rekord končnice NFL. Prvi polfinale bo na sporedu v nedeljo ob 21.05, pomerila se bosta Denver in New England, drugi pa v noči na ponedeljek, srečala se bosta Carolina in Arizona. Finale bo v noči na 8. februar v Santa Clari.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

the kop
18. 01. 2016 14.50
+1
NFL JE BOLJ ZANIMIVKOT PA EVROPSKI PREPLAČANI SOCCER!
modelx
18. 01. 2016 16.03
-2
aja, sem šel gledat. v ligi je 48 moštev in odigrajo vsako po 16 (šestnajst) tekem do play offa. kdo je preplačan? to ti je liga - vsako moštvo 16 tekem na leto - haaaaaaaaaaaalooooooooooo.