Drugi športi

Neverjetni Rezar: 24 obramb za prvo zmago Istresa

Istres, 22. 09. 2013 12.41 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji rokometaš Celja Pivovarne Laško Aljoša Rezar je na zadnjem prvenstvenem obračunu svojega Istresa postavil osebni rekord, ko gre za število doseženih obramb. Valencu je zaustavil kar 24 poizkusov.

Slovenski rokometni vratar Aljoša Rezar se je odločil pravilno, ko je po dveh sezonah, kljub prošnjam vodstva nemškega Gummersbacha, sklenil, da športno pot nadaljuje pri ambicioznem francoskem drugoligašu Istresu. Eden tistih, ki se je moral vedno znova dokazovati številnim trenerjem Celja Pivovarne Laško in krivično sedel zaradi povprečnih okrepitev na vratih, je očitno na francoski obali našel svoj mir in predvsem trenerja, ki verjame vanj.

Za številne uspehe celjskega vratarja je zaslužen tudi trener vratarjev Herman Wirth.
Za številne uspehe celjskega vratarja je zaslužen tudi trener vratarjev Herman Wirth. FOTO: Damjan Žibert

Potem, ko je zdesetkani Istres ob več kot 20 obrambah Rezarja za gol izgubil na gostovanju v Bordeauxu, so člani kandidata za preboj med slovensko elito doma pokazali pravi obraz. V zadnjem prvenstvenem krogu so z 29:21 ugnali Valence, pri čemer je 30-letni Celjan zbral kar 24 obramb in lokalni mediji so se že razpisali o novem klubskem junaku. Mnogi so njegovo predstavo označili s pridevnikom NEVERJETNO, sam pa ostaja z obema nogama na realnih tleh.

"Tako je, ko se nekje najdeš. Res sem postavil rekord kariere. Zasluge za takšno predstavo gredo celotnemu moštvu, saj smo skupaj garali za prvo zmago v letošnji sezoni. Upam, da se bo forma le še stopnjevala, predvsem pa, da se nam kar najhitreje priključijo poškodovani igralci,“ je za 24ur.com dejal čuvaj mreže, ki je pri Istresu že postal ljubljenec občinstva. Nekaj podobnega kot Primož Prošt v Göppingenu.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crusty..
22. 09. 2013 17.36
-1
to jozek...re ti privoscim..