Drugi športi

Nesreča je očitno pustila posledice: rdeča luč za Alonsa, nadomestil ga bo Belgijec Vandoorne

Manama, 31. 03. 2016 15.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Nekdanji svetovni prvak Fernando Alonso bo izpustil drugo dirko sezone svetovnega prvenstva v formuli 1 za veliko nagrado Bahrajna v Manami. Alonso se je odločil za krajši premor zaradi posledic hude nesreče na uvodni dirki sezone formule 1 v Melbournu.

Fernando Alonso ni dobil zelene luči za nastop na VN Bahrajna.
Fernando Alonso ni dobil zelene luči za nastop na VN Bahrajna. FOTO: AP

Namesto Španca Alonsa bo za McLaren Hondo v elitni konkurenci debitiral rezervni voznik 24-letni Belgijec Stoffel Vandoorne. Kljub temu, da je sprva kazalo, da je Alonso hudo nesrečo čudežno preživel brez vsakršnih posledic, pa so se zdravniki pri Mednarodni avtomobilistični zvezi (Fia) po današnjem pregledu Alonsovega prsnega koša z računalniško tomografijo (CT) v zdravstvenem centru v Bahrajnu odločili, da je za Alonsa bolje, če začasno ne tekmuje. Ob primerjavi dveh posnetkov so opazili odstopanja, zaradi katerih so Mclarnu svetovali, da Alonsa ne pošljejo na dirkališče. Za kakšne težave naj bi šlo, niso navedli.

Dirka v Melbournu je bila v 18. krogu prekinjena zaradi hude nesreče, v katero sta bila vpletena Esteban Guiterrez in Fernando Alonso. Španec v McLarnu je skušal prehiteti Mehičana v bolidu nove ekipe Haas, pri tem pa je pri polni hitrosti s sprednjim desnim kolesom zadel zadnje levo kolo tekmečevega dirkalnika.

Alonsov dirkalnik je zasukalo, kolo je odtrgalo, potem pa se je avtomobil večkrat obrnil in se nazadnje povsem raztreščen narobe obrnjen ustavil v peščenem pasu, naslonjen ob zaščitno ogrado. Alonso je trčenje in prevračanje skorajda čudežno preživel nepoškodovan, takoj je iz povsem razbitega McLarna splezal sam.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Bo77as
01. 04. 2016 10.38
+0
Z zlomljenimi rebri res ni za v avto. Tudi za VN Kitajske je vprašljiv. Je pa super za Vandoorna, končno debij, pa čeprav 2 leti prepozno..