Drugi športi

Nemški odbojkarji so se maščevali za poraz

Murska Sobota, 19. 05. 2013 08.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Slovenska odbojkarska reprezentanca je v okviru priprav na kvalifikacije za SP 2014 na Poljskem in kvalifikacije za septembrski EP na Danskem in Poljskem na drugi tekmi v Murski Soboti izgubila z Nemčijo z 1:3.

Moška članska odbojkarska reprezentanca je s porazom sklenila priprave v Murski Soboti. Na drugi tekmi so bili Nemci boljši nasprotnik, predvsem pa gre zmaga na račun napak v slovenski vrsti, v kateri je največ točk dosegel Mitja Gasparini (16). V ponedeljek Slovenci začenjajo zadnji sklop priprav na kvalifikacijski turnir za SP, in sicer v Ljubljani. Za organizacijo igre je tokrat skrbel Gregor Ropret, na sprejemu sta igrala Andrej Flajs in Jan Pokeršnik, v bloku Matej Vidič in Danijel Koncilja, na mestu korektorja Mitja Gasparini, ki je prebolel bolezen, na mestu prostega igralca pa Jani Kovačič. V nekoliko spremenjeni zasedbi so igrali tudi nemški odbojkarji, ki so v prvem nizu za slovensko izbrano vrsto zaostajali tako ob prvem kot ob drugem tehničnem odmoru. Toda na sedemnajsti so Nemci po bloku Sebastiana Krauseja izid izenačili, po uspešni akciji Marcusa Böhmeja pa prvič v uvodnem nizu tudi povedli (17:18). Tudi po zaslugi napak slovenske ekipe so gosti preko Philippa Collina prišli do dveh zaključnih žog za zmago v prvem nizu. Prvo je slovenska reprezentanca preko Gasparinija ubranila, druge pa ne, saj je bil uspešen Collin.

Selektor slovenske reprezentance Luka Slabe
Selektor slovenske reprezentance Luka Slabe FOTO: OZS

Tudi v drugem nizu so se napake v slovenski reprezentanci vrstile, še zlasti to velja za začetni udarec, tako da so izbranci Vitala Heynena na prvi tehnični odmor odšli s prednostjo treh točk. Tudi v končnici niza servis slovenski ekipi ni stekel in po napaki Gasparinija so Nemci prišli do treh zaključnih žog za vodstvo z 2:0 v nizih. Prve jim po zaslugi Andreja Flajsa ni uspelo realizirati, zato pa je bil v drugo uspešen Björn Höhne.

Luka Slabe je tudi tretji niz začel v isti postavi kot prvega in drugega. Obe ekipi sta v njem naredili veliko napak, slovenska reprezentanca predvsem na servisu, tako da je bilo na obeh straneh malo dobre igre. Ob prvem tehničnem odmoru so domači odbojkarji vodili z dvema točkama prednosti, ob drugem s štirimi po uspešni akciji ob mreži Gregorja Ropreta. Z asom Andreja Flajsa je slovenska reprezentanca vodila še z 21:17, kar je zadoščalo za prvi osvojeni niz. In tudi edinega. Slabe je namesto Flajsa v igro poslal Jana Klobučarja in ob prvem tehničnem odmoru ni prav nič kazalo na zanesljivo zmago nemške reprezentance, ki je vodila z 8:7. Toda do drugega tehničnega odmora so Slabetovi izbranci dosegli le še tri točke. Po treh napakah slovenskih odbojkarjev so gosti povedli z 21:12 in tekma je bila odločena.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.