Drugi športi

Nemški mediji pred tekmo s Slovenijo: Čaka nas prvi pravi test EP

Zagreb, 15. 01. 2018 10.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nemški mediji pred drugo tekmo rokometašev na evropskem prvenstvu na Hrvaškem proti Sloveniji poudarjajo, da gre za prvi pravi test prvenstva, zato pričakujejo težje delo kot na uvodni tekmi, ko so visoko, z 32:19 premagali Črno goro. V ospredje so postavili dve imeni: kapetana Vida Kavtičnika in mladega Blaža Janca.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Miha Zarabec in Blaž Janc sta po mnenju nemških medijev glavni orožji slovenske reprezentance. Ob njima je tu še Vid Kavtičnik.
Miha Zarabec in Blaž Janc sta po mnenju nemških medijev glavni orožji slovenske reprezentance. Ob njima je tu še Vid Kavtičnik. FOTO: Damjan Žibert
Večina igralcev je v odlični formi, zdravstvenih težav ni, zmaga nad Slovenci pa bi Nemcem že prinesla vstopnico za glavni del prvenstva. A v isti sapi poudarjajo, da so Slovenci na drugi strani po uvodnem nepričakovanem porazu proti Makedoncem (24:25) pod brutalnim pritiskom, kar pomeni, da bodo lahko še bolj nevarni. "To nam ne pomeni ničesar, da si lahko že po dveh tekmah priigramo glavni del. Pomembneje je, kako igramo. Zmaga pa je naš cilj na vsaki tekmi," je dejal nemški vratar Andreas Wolff, ki je vodstvu elfa povzročil nekaj sivih las, ko je prvo tekmo predčasno končal zaradi poškodbe gležnja. Wolff, ki je dominiral na uvodni tekmi proti Črnogorcem, bo med vratnicama stal tudi proti Sloveniji.
Slovenski rokometaši v preteklosti še niso ukanili Nemcev na velikih turnirjih, malo možnosti za to imajo tudi zdajšnji varovanci Veselina Vujovića, ki so na Hrvaško pripotovali v močno zdesetkani zasedbi in brez nekaterih nosilcev svoje igre (Matej Gaber, Jure Dolenec, ...).

Nemški mediji, ki tekmi ne posvečajo veliko pozornosti, poudarjajo še, da je Slovenija eden najljubših tekmecev Nemčije. Družno so na plan privlekli zanimivo, za Slovenijo nič kaj laskavo statistiko: na 15 uradnih medsebojnih tekmah na EP namreč Nemci niso proti Slovencem izgubili še niti ene, zmagali so 14-krat. Na svojem kontu imajo osem zaporednih zmag nad Slovenijo, vključno s prijateljskimi tekmami. Zadnji poraz Nemčije proti Sloveniji je bil pred 12 leti, ko so Slovenci na turnirju štirih dežel slavili s 33:32. Le proti Francozom (10) so Nemci na EP odigrali več tekem kot proti Slovencem in Špancem (po 8). S sedmimi zmagami in enim remijem je po pisanju medijev tudi tokrat v ospredju le zmaga, piše Sportschau. "Statistika je na naši strani," so zapisali pri Sternu, kjer so prav tako omenili, da so Nemci nazadnje izgubili proti Slovencem leta 2005. Pri NTV pišejo, da Nemce zagotovo čaka težja tekma kot proti Črnogorcem. "Naslednji tekmec bo verjetno boljši," je dejal reprezentant Paul Drux.

Nemška reprezentanca je proti slovenski nazadnje izgubila daljnega leta 2005 ...
Nemška reprezentanca je proti slovenski nazadnje izgubila daljnega leta 2005 ... FOTO: AP

Čeprav Slovenci niso prepričali na uvodu v EP, imajo precej več individualne kakovosti kot Črnogorci, menijo pri TV. Ne nazadnje so pred letom dni osvojili bron na svetovnem prvenstvu. Tega se zavedajo tudi v nemški reprezentanci, ki ne podcenjuje nasprotnika. Na zadnjih medsebojnih tekmah, v kvalifikacijah za letošnji turnir stare celine, so bili Nemci obakrat prepričljivo boljši, v ljubljanskih Stožicah so slavili z 32:23, v Halleju pa s 25:20. Tudi njuni zadnji dvoboji na velikih turnirjih so se končali s porazi Slovenije: v letu 2016 je na poletnih olimpijskih igrah v Rio de Janeiru je Slovenija izgubila s 25:28 ter na evropskem prvenstvu na Poljskem z 21:25, na svetovnem prvenstvu v Katarju 2015 pa z 29:35.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Robert Flisar
15. 01. 2018 16.21
-2
izgubili bomo gladko,ker ta izkušena reprezentanca slovenije,je igrala proti makedoniji,kot povsem neizkušeni.Kako lahko v prvem polčasi,ko smo vodili za 3,ali 4 gole proti koncu tekme,in odigrali prvi polčas 11:11,ker imeli smo 3 zicera,in v vseh primerih zabili žogo v golmana.in začetek drugega polčasa,makedonci so povedli za 4 gole,delni rezultat 4:0,zakaj,ker so naši igrali tako neizkušeno,in premagovali sami sebe,in če to tekmo niso dobili,potem mislijo,da bodo Nemčijo..lahko samo sanjajo
grozjak
15. 01. 2018 14.44
-1
sem gledal tekmo z makedonci in sem razočaran zaradi poteka tekme ...toliko izkušenih z tako malo izkušenj.....mislim, da smo v še enem športu za nekaj časa zaključili....
dipe
15. 01. 2018 12.25
+0
Siguran sem da nas sodniki bodo zhebali.
drimtim
15. 01. 2018 12.03
-1
ogrevanje nemcev za nadaljevanje EP