Drugi športi

Nekdanjega svetovnega prvaka napadel pijani voznik, posledica zlomljen sredinec

Bruselj, 09. 04. 2016 10.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Iz Belgije prihajajo poročila o sila nevsakdanjem pripetljaju, v katerega je bil, ne po lastni krivdi, vpleten nekdanji svetovni prvak v cestnem kolesarstvu iz leta 2012 Philippe Gilbert. Člana ekipe BMC, treniral je skupaj s kolegom Loicom Vliegenom, sta med treningom napadla dva pijana moška, ki sta se peljala mimo z osebnim vozilom.

Fotografija je simbolična.
Fotografija je simbolična. FOTO: Reuters

Gilbert in njegov moštveni kolega Vliegen je nista huje skupila, Gilberta bo na neprijetni dogodek spominjal le zlomljeni sredinec na levi roki. Morala je posredovati policija. Kot so sporočili iz moštva BMC, je policija vinjena moška aretirala. Eden od moških je namreč izstopil iz avta in se zapletel še v dodatni besedni spor s kolesarjema, v prerivanju pa si je Gilbert zlomil sredinec.

"Niti najmanj se ne počutim slabo zaradi vsega tega dogajanja. V tem trenutku sem še vedno pod velikim šokom, da je do takšnega dogodka sploh prišlo. Ko se odpraviš na cesto ne pričakuješ, da se bo zgodilo kaj takšnega," je za spletno stran svojega moštva strnil vtise 33-letni Gilbert, ki se ga je v kolarskih vrstah prijel vzdevek Ardenski merjasec.

Čeprav incident ni pustil hujših posledic, pa bo Gilbert vseeno prisiljen za nekaj dni izpustiti kolesarske priprave, kajti po dogodku je šel nemudoma pod kirurški nož zaradi operativnega posega na zlomljenem sredincu.

"Philippa smo odpeljali v bolnišnico, kjer so mu kost po treh majhnih zlomih učvrstili s petimi kovinskimi sponkami. Drugače se dobro počuti, bo pa moral dva ali tri dni počivati," je dejal vodja zdravniške službe v moštvu BMC Max Testa. Gilbert je zaradi vnetja dihal izpustil dve dirki Pariz - Nica in Milano - San Remo, omenjena poškodba pa ga je doletela sredi priprav na ardenske enodnevne kolesarske klasike.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

drrmrr
09. 04. 2016 13.09
+0
Kolesarje bi bilo treba nagnat s ceste delajo samo gužvo !
Bavcb
09. 04. 2016 13.29
+2
Vrjetno si debel pa zafrustriran lokalni matador..in misliš da so ceste samo zateeeee.
KardinaIFrancRodeVKristusu
09. 04. 2016 17.01
+2
Vozniki plačujemo cestnine, takse, trošarine itd.... Medtem pa kolesarji delajo največ zastojev, vozijo kot da so sami na cesti, kot da prometni predpisi za njih ne veljajo....
LordKEK
09. 04. 2016 10.52
+2
Ne pise pa zakaj je do incidenta prislo.Ziher sta vštric vozila. Pol je pa se sredinec pokazal. Avtomobilst mu ga je pa zlomil.
doma?in 1
09. 04. 2016 11.04
-1
poper00
09. 04. 2016 12.35
+3
Bavcb
09. 04. 2016 13.34
+3
Kot da nimate doma kolesov ter otrok ki se vozijo po cestah,kultura ja te nam manka, če si v avtu imaš pa kaj ,neizmerno moč nad šibkejšimi v prometu.Ko pa stopite iz avta ste pa isti kot kolesarji, nimate več kletke kamor se lahko skrijete..