Drugi športi

Nekdanja številka 1 Caroline Wozniacki na zaključku sezone osvojila svoj prvi masters

Singapur, 29. 10. 2017 14.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Danska teniška igralka Caroline Wozniacki je prvič v karieri osvojila ženski sklepni masters sezone osmerice najboljših. Za uspeh kariere je Wozniackijeva v današnjem finalu v dveh nizih s 6:4 in 6:4 premagala Američanko Venus Williams, pri 37 letih najstarejšo finalistko mastersa v zgodovini.

Caroline Wozniacki se je takole razveselila prvega mastersa.
Caroline Wozniacki se je takole razveselila prvega mastersa. FOTO: AP

Sedemindvajsetletnica je sicer nekoč bila številka 1, a nikoli ni osvojila večjega turnirja, zaradi česar je pogosto bila tarča številnih kritik. Tem je usta vsaj delno zaprla pri 27 letih, ko je v Singapurju premagala izkušeno, 37-letno Venus Williams

"Osem (dvobojev) je očitno moja srečna številka. Upala sem, da mi jo bo uspelo premagati, vsaj enkrat v karieri in to se je danes končno zgodilo. Šla sem na igrišče in pokazala preprosto svoj najboljši tenis," je po zmagi dejala Wozniackijeva.

V finalu sklepnega mastersa je igrala pred sedmimi leti. Sezono je začela kot 19. igralka sveta in jo končuje kot tretja na lestvici WTA. "Še vedno se tresem. Vodila sem 5:0, vse je šlo v redu, a potem je Venus začela stopnjevati ritem. Vsilila mi je njeno igro, servirala neposredno vame in samo vesela sem lahko, da sem na koncu le zmagala," je dejala Wozniackijeva, ki je sezono končala z razmerjem 60-21, osvojila je največ zmag po letu 2011.

V sezoni 2017 je odigrala osem finalnih dvobojev, v zadnjih šestih tednih osvojila dva naslova, v Tokiu in Singapurju. V tej sezoni je prav tako premagala tri igralke, ki so bile številka ena na lestvici - Karolino Pliškovo, Garbine Muguruzo in Simono Halep. Williamsova je izgubila po zgolj 89 minutah, kljub temu, da je v drugem nizu prikazala vrhunski tenis. A na koncu je bilo 32 neizsiljenih napak preveč, da bi se Američanka veselila zmage kot najstarejša v zgodovini mastersov.

V konkurenci dvojic sta zmagali Madžarka Timea Babos in Čehinja Andrea Hlavačkova, potem ko sta danes v finalu s 4:6, 6:4 in 10:5 premagali nizozemsko-švedsko dvojico Kiki Bertens - Johanna Larsson. Finale sklepnega mastersa je odločila podaljšana igra, tako imenovani super tiebreak, v katerem sta bili boljši tretji nosilki, ki sta v četrtfinalu oziroma prvem krogu Singapurja izločili tudi slovensko-špansko dvojico Andreja Klepač - Maria Jose Martinez Sanchez.

"Prepričana sem že bila, da sva pokopani, a nato sva nekako vstali od mrtvih," je bila po tekmi slikovita Babosova, ki je skupaj s partnerko na poti do zmage odpravila tudi prvi nosilki, Švicarko Martino Hingis in Kitajko Chan Yung-Jan.

Izid, finale WTA Singapurja:
Caroline Wozniacki (Dan/6) - Venus Williams (ZDA/5) 6:4, 6:4.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

290ktober
29. 10. 2017 15.28
-4
mackintosh
29. 10. 2017 15.56
+3
290ktober
29. 10. 2017 17.51
-4