Drugi športi

Ne želijo delati zaključkov, dokler ni konec!

Varaždin, 03. 04. 2016 14.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Rokometaši Celje Pivovarne Laško in velenjskega Gorenja so tik pred vstopom v regionalno ligo SEHA. Vodstvo tekmovanja, ki ga podpira ruski plinarski gigant, verjame, da bodo Slovenci zraven. Zaenkrat so možnosti 95-odstotne.

Regionalna rokometna liga SEHA bo samo še napredovala. To je postalo jasno potem, ko so predstavniki tekmovanja s predsednikom Mihajlom Mihajlovskim na čelu, sklenili novo štiriletno pogodbo z generalnim pokroviteljem. Prav ruski plinarski gigant Gazprom jim to do neke mere nalaga, saj jih povprečje ne zanima. Želijo si po kakovosti ujeti nemško Bundesligo. "Do nas prihajajo celo informacije, da je tekmovanje bolje organizirano, kot Liga prvakov. Ljudje, ki so del naše zgodbe, priznavajo, da je tekmovanje odlično, da je prava stvar. V vsakem primeru tega brez generalnega sponzorja ne bi bilo. A dejstvo, da imamo na zaključnem turnirju tri klube, ki so obenem udeleženci četrtfinala Lige prvakov, govori samo zase,“ je na novinarski konferenci dejal Mihajlovski in dodal, da sta slovenska kluba (Celje Pivovarna Laško in Gorenje Velenje) s 95 odstotno verjetnostjo, novinca v tekmovanju.

"Ne sodim med tiste, ki delajo zaključke, pred koncem. Ne moremo reči, da je konec, dokler ni. Menim, da pogajanja med predstavniki Celja in Velenja tečejo v željeni smeri. Na eni strani sta kluba tista, ki nas potrebujeta, po drugi strani pa smo mi tisti, ki si želimo še dveh kakovostnih klubov. S številnimi zelo dobrimi klubi, ki jih imamo že zdaj v naši družini, verjamem, da bi bilo za slovenske klube dobro, da se nam pridružijo,“ je dodal direktor tekmovanja Siniša Ostojić, ki se zaveda, da sta bila slovenska predstavnika že dvakrat povsem blizu tekmovanju, nato pa v zadnjem hipu, iz takšnih in drugačnih razlogov, nista pristopila. Zdaj, ko ima liga SEHA evropsko podobo, klube, kot so Vardar, Metalurg, Zagreb, Tatran Prešov, je odločitev bistveno lažje sprejeti.

Status madžarskega Veszprema je še naprej neznanka, a stvari naj bi bile jasne v naslednjih 15 dneh, ko bo znano tudi, če se ligi SEHA priključujejo Celjani in Velenjčani.
Status madžarskega Veszprema je še naprej neznanka, a stvari naj bi bile jasne v naslednjih 15 dneh, ko bo znano tudi, če se ligi SEHA priključujejo Celjani in Velenjčani. FOTO: SEHA

"Mi smo predstavnike klubov povabili, da se na lastne oči prepričajo, kaj se pri nas dogaja. Ne želim, da ostane pri besedah, ampak je najbolje videti vse s prostim očesom in potem delati zaključke,“ je dodal Ostojić.

Veszprem se poslavlja?
S slovesom Veszprema bi tekmovanje ogromno izgubilo, a zdi se, da se madžarski velikan poslavlja. "Pogodbo imajo še za prihodnjo sezono, kaj se bo zgodilo, ne vem. Pri njih se je situacija spremenila, rokometno državno prvenstvo je dobilo velikega pokrovitelja, ki zahteva, da imajo kakovostno prvenstvo. Predlog njihove krovne organizacije je, da štirje madžarski klubi igrajo ligo SEHA, naš predlog je, da je prostora za dva najboljša. Zaenkrat smo prejeli le odgovor, da Szeged ne želi v tekmovanje,“ je na to temo povedal Mihajlovski in poudaril: "Dokler Veszprem ni igral našega tekmovanja, jih ni bilo na zaključnem turnirju najboljše četverice v Ligi prvakov. Od takrat naprej so bili dvakrat, lani celo v finalu!“

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.