Drugi športi

Natek: Bundesliga ni zaman rokometni NBA

Magdeburg, 20. 09. 2010 15.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ljubljanski rokometaš Jure Natek s predstavami v dresu Magdeburga navdušuje nemško rokometno javnost.

Slovenski rokometni reprezentant Jure Natek blesti v dresu nekdanjih evropskih klubskih zmagovalcev iz Magdeburga. Na uvodnih štirih obračunih sezone je zabil 25 golov in je trenutno najboljši strelec kluba iz predmestja Berlina. "Zelo sem zadovoljen. Dobro nam kaže, čeprav je za nami le nekaj tekem. Vse skupaj je drugače. Ne pravijo nemški Bundesligi zaman rokometni NBA. Gledalci množično obiskujejo tekme, organiziranost tekmovanja je drugačna. Vse skupaj je velik spektakel,“ je za 24ur.com povedal Natek. "Imamo odličnega trenerja in lahko rečem, da sem zadovoljen s tem, kar mi je zaenkrat uspelo, a ponavljam, da je liga zelo dolga.

Jure Natek (desno) blesti v dresu Magdeburga.
Jure Natek (desno) blesti v dresu Magdeburga. FOTO: Damjan Žibert

Natek je tako z menjavo delovnega okolja – lani je nosil dres velenjskega Gorenja –, zadel v polno. V novem delovnem okolju ga spremlja soproga Katja, v ekipi pa je tudi nekdanji član koprskega Cimosa Damir Doborac. "Zagotovo je lažje, če imaš v ekipi nekoga, s katerim si se v preteklosti na igrišču že spoznal. Tudi nemščino sem v preteklosti že deloma osvojil, tako da mi jezik ne predstavlja posebnih težav, kljub vsemu pa jo je potrebno še malce izpiliti,“ pravi reprezentant, ki s predstavami, ki jih niza v najmočnejši ligi na svetu, resno opozarja selektorja nase.

Glede na to, da je izbrana vrsta 'tanka' ravno na omenjenem igralnem položaju, bi bil takšen Natek odlična rešitev za selektorja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sportakus
23. 09. 2010 12.46
vsi pa že niso za NBA
macijauskas
20. 09. 2010 17.10
lepo je vide, da slovenci navdusujejo s svojimi predstavami, Natek je na tekmi proti Flensburgu zabil 10 golov, omenil pa bi tudi izjemnega levega zunananjega igralca Siniča ki prav tako navdusuje s svojimi predtsvami, v sredo ja v drzavnem prventsvu za svoj Nordsjaelland Håndbold dosegel 4 zadetke tekmo prej pa kar 9!
Skander001
20. 09. 2010 16.36
ja seveda....