Drugi športi

Nastja Govejšek rekordno, a brez finala

Tel Aviv, 03. 12. 2015 17.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Velenjska plavalka Nastja Govejšek je na EP nastopila v dveh polfinalih in dvakrat izboljšala slovenski rekord. Najprej je bila z dosežkom 26,11 11. na 50 m delfin, 20 minut pozneje je s 53,97 dosegla še nov slovenski rekord na 100 m prosto in osvojila 12. mesto.

Nastja Govejšek
Nastja Govejšek FOTO: Reuters
Nastja Govejšek je v delfinovem slogu lasten državni rekord, dosežen pred slabimi 14 dnevi v Kranju, izboljšala za 15 stotink sekunde, kravlu pa je rekord z evropskega prvenstva v Herning leta 2013 popravila za natančno desetinko sekunde in postala prva Slovenka, ki je to razdaljo zmogla v manj kot 54 sekundah.

"Super sem zadovoljna z obema dosežkoma, posebej na 100 prosto, ker sem imela tako malo pavze, pa sem vseeno plavala pod 54 sekundami. V delfinu je bil v primerjavi z zjutraj boljši obrat, v prehodu v plavanje pa je bilo še nekaj rezerv, sicer pa je bil nastop tak, kot je bilo treba," je po tekmi povedala 18-letna Štajerka, ki bo imela v petek prost dan, v soboto jo čaka tekma na 100 m delfin, v nedeljo pa na 50 m prosto.

Klinarjeva in Odrova šesta in sedma na EP

Anja Klinar
Anja Klinar FOTO: Damjan Žibert

Anja Klinar je v izraelski Netanyi osvojila šesto mesto na 800 metrov prosto (8:19,08). Druga Slovenka v finalu Tjaša Oder je bila sedma (8:20,22). Zmagala je Britanka Jazmin Carlin (8:11,01) pred Madžarko Boglarko Kapas (8:11,43) in Nizozemko Sharon Rouwendaal (8:15,84). Obe slovenski plavalki sta dosegli visoki uvrstitvi v Evropi in druga najboljša izida v karieri, pričakovanja pa so bila vseeno nekaj višja, zato je bilo po tekmi prisotno tudi majhno osebno razočaranje. "Bilo je zelo težko, čeprav sem plavala slabše kot ob rekordu v Celju. Žal teh 800 m prosto ne plavam velikokrat. Ne smem biti razočarana, a če bi plavala osebni rekord, bi dobila medaljo, a zdaj je, kar je. Šesto mesto v Evropi ni slab rezultat. Čakata me še dva starta, led je prebit, realno pa sem res pričakovala nekaj boljši izid," je bila po nastopu odkrita 27-letna Jeseničanka. O taktiki je dodala: "Včeraj v kvalifikacijah mi ni bilo težko. Vedela sem, da imam rezervo in da moram hitreje začeti, če želim ostati v boju s konkurenco. A danes mi na drugi polovici tekme enostavno ni uspelo dvigniti ritma."

Odrova je začela nekaj počasneje kot v sredo in prav toliko je bila počasnejša na koncu. "Glede na včeraj, sem si želela boljše plavanje. Danes sem začela preveč na silo, ne tako sproščeno kot v predtekmovanju. Malo me je očitno pobrala tudi trema. A vem, da iz sebe lahko iztisnem več, naredim boljši zavesljaj in obrate. Izid je seveda dober in ne bom rekla, da sem razočarana, lahko pa priznam, da sem pričakovala malo več."

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.