Drugi športi

Naslednji Velenjčan v reprezentanci: Denić vpoklical še Medveda

Zreče, 30. 05. 2014 09.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Selektor slovenske moške rokometne reprezentance Boris Denić je namesto poškodovanega Boruta Mačkovška, v izbrano vrsto za kvalifikacijska obračuna z Madžari, vpoklical levokrilnega igralca Nika Medveda.

Slovenska rokometna reprezentanca se bo z Madžari udarila močno zdesetkana. Selektor Boris Denić je s tem namenom sestavljal 'polivalentno' izbrano vrsto in vpoklical posameznike, ki lahko igrajo na več igralnih mestih. Kot zadnjega tudi Nika Medveda, levokrilnega igralca velenjskega Gorenja, za katerega težko trdimo, da je ravno 'reprezentančni kaliber'.

Niko Medved
Niko Medved FOTO: Damjan Žibert

A stroka se je tako odločila, čeprav je veliko bolj 'polivalenten' denimo Janez Gams, ki velja za čvrstega posameznika v obrambi in raznovrstenga igralca v napdu. Za tistega, ki je igral na položaju organizatorja igre, levega krila od koder se je dobro vključeval na položaj krožnega napadalca, Ivan Vajdl pa ga je po potrebi postavljal še na kakšno igralno mesto. A odločitve sprejema strokovni štab in slovenski rokometni navdušenci lahko le upajo, da se je odločil pravilno.

Tudi, ko gre za krožnega napadalca Petra Puclja, ki že nekaj mesecev nima kluba. Reprezentanco sicer v ponedeljek čaka prijateljska tekma z Avstrijo, po kateri bo jasno kdo je dejansko sposoben igrati na reprezentančnem nivoju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

posten17
30. 05. 2014 21.11
Normalno da ni kaliber za reprezentanco ni niti za klub, je pa njegov foter ki ga potiska pa štango drži.