Drugi športi

Nadarjene Slovenke ostale brez boja za najvišja mesta na EP

Celje, 31. 07. 2017 11.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Zadnji poraz z Dansko v skupinskem delu je odpihnil še zadnjo možnost, da bi se izbranke selektorja Bojana Voglarja v naslednjih dneh borile za najvišja mesta na domačem evropskem prvenstvu za rokometašice do 19. leta. Čeprav so v minulih dneh pustile dober vtis, ostaja grenak priokus zaradi zapravljene edinstvene priložnosti.

Igrati močno tekmovanje, v tem primeru evropsko prvenstvo U19, pred domačimi gledalci v kultnih celjskih dvoranah Golovec in Zlatorog ni majhna stvar. Mesto ob Savinji, ki je pred 13 leti dalo evropskega klubskega prvaka, je potihoma pričakovalo presenečenje, četudi se je že vnaprej vedelo, da je slovenska predtekmovalna skupina C ena najmočnejših na prvenstvu.

Naše rokometašice do 19. leta so s porazom proti Danski izgubile možnost boja za najvišja mesta na domačem evropskem prvenstvu v Celju.
Naše rokometašice do 19. leta so s porazom proti Danski izgubile možnost boja za najvišja mesta na domačem evropskem prvenstvu v Celju. FOTO: RZS

Slovenke so v uvodnem krogu morale priznati premoč Črnogorkam, v drugem so zanesljivo opravile s Portugalkami, toda zadnji poraz z Dansko (20:26) je odpihnil vsakršno možnost boja za kolajne, kar pa glede na razmerja moči v mlajših starostnih kategorijah pri dekletih niti ni bilo realno pričakovati. 

Varovanke selektorja Bojana Voglarja se bodo v nadaljevanju tekmovanja borile za uvrstitev na mesta od 9. do 16. Nasprotnice pa bodo Španke in Srbkinje.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.